- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčová panenka v slanine s prekladanými zemiakmi
Bravčová panenka v slanine s prekladanými zemiakmi
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 600 g bravčovej panenky
- soľ a mleté čierne korenie
- 150 g slaninky na plátky
- 3 vetvičky rozmarínu
- 0,5 dcl suchého bieleho vína
- 2 dcl smotany na varenie
- 40 g masla
- 1 strúčik cesnaku
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 185°C. Bravčová panenka sa dôkladne rozotrie soľou a korením a potom sa pevne zabalí po celej dĺžke so slaninou ..Pod slaninu sa uložia lístky čerstvého rozmarínu .
2. Krok
Zabalené mäso vložíme do žiaruvzdorného pekáča, podlejeme pol deci vody a rovnakým množstvom suchého bieleho vína. Pečieme 35-40 minút.
3. Krok
Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na tenké plátky. Zemiaky navrstvíme do menšieho pekáča . Smotanu zohrejeme spolu s maslom a prelisovaným cesnakom, soľou a korením podľa chuti a nalejeme na navrstvené zemiaky.
4. Krok
Vrch pekáča prekryjeme alobalom, a vložíme do rúry vedľa mäsa . Pečieme za 45 minút (alobal v polovici odstránime)
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1046 videní