Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládová Marlenka s mascarpone krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Marlenka.jpg
14
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
kamelena.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • 180 g hladkej múky
  • 80 g masla
  • 80 g medu
  • 50 g cukru
  • 10 g kakaa
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžička sódy
  • štipka soli
  • Krém:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 2 vanilkové cukre
  • ďalej potrebujeme:
  • 80 g džemu
  • Kokos na posypanie
  • čokoláda na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do nádoby dáme med, maslo, cukor, soľ. Roztopte na homogénnu zmes. Roztopila som to v mikrovlnke, je to rýchle a pohodlné.

2. Krok

Do horúcej hmoty pridáme sódu, premiešame, hmota zbelie.

3. Krok

Zvlášť rozšľaháme vajíčko a pridáme ho k medovej hmote. Pridáme múku zmiešanú s kakaom, vymiesime cesto. Kakao by malo byť tmavej farby, veľmi kvalitné. Cesto je teplé a mierne lepkavé, čo je normálne. Nedávajte naraz veľa múky. Miešajte, zhodnoťte cesto, či sa s ním bude dať pracovať a až potom prípadne pridajte trochu múky, už na stole, keď s cestom pracujete.

4. Krok

Celé cesto rozdeľte na 5 guličiek, vznikne 5 plátov s priemerom 20 cm. Cesto som dala na papier na pečenie, prikryla ďalším papierom a takto vyvaľkala, je to celkom rýchle a pohodlné a netreba pri tom použiť ďalšiu múku. Pláty si ale môžete vyvaľkať, ako chcete a viete. Vykrojte budúci korpus. Použila som na to cukrársku obruč z tortovej formy, upravený na priemer 20 cm. Môžete použiť aj tanier s priemerom okolo 20 cm..

5. Krok

pred pečením popichajte každý plát vidličkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C. Pečieme 3-5 minút (ja som piekla 5 minút). Pozor, pláty sú tenké a upečú sa veľmi rýchlo! Rovnakým spôsobom upečieme všetky. Pláty necháme vychladnúť.

6. Krok

Príprava krému. Smotanu vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom do husta .

7. Krok

Postupne po lyžičke za stáleho šľahania pridávame mascarpone.

8. Krok

Ideme skladať Marlenku.. Na podnos dáme prvý plát a potrieme ho džemom.. Vyhladíme, navrch dáme pätinu krému a rozotrieme ho..

9. Krok

Všetky pláty navrstvíme rovnakým spôsobom , okrem vrchného ..Na ten nedávame džem.. vrchný krém uhladíme a rozotrieme ho aj na boky torty..

10. Krok

Vrch posypeme strúhaným kokosom a tortu odložíme na 3 - 4 hodiny do chladničky.

11. Krok

Pripravíme si ozdobu. Roztopte čokoládu, stačí doslova 15-20 gramov. Čokoládu nalejeme v tenkej vrstve na bublinkovú fóliu. Vložte do chladničky alebo mrazničky, kým nestuhne. Potom otočte čokoládovou stranou nadol a veľmi jemne a pomaly oddeľte od fólie. Rozdeľte na vhodné kúsky. Kúskami čokolády ozdobte tortu..

reklama:

01.jpg
kamelena.ru
02.jpg03.jpg05.jpg06.jpg08.jpg09.jpg10 1.jpg11 1.jpg12 1.jpg13.jpg15.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2392 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.