- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kysnuté
- Parené buchty s vanilkovým krémom a makom
Parené buchty s vanilkovým krémom a makom
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 1:15 hod
Suroviny
- Cesto:
- 10 g droždia
- 1,5 dcl mlieka
- 1 lyžica cukru
- 250 g hladkej múky
- štipka soli
- 1 žĺtok
- citrónová kôra
- 3 lyžice masla
- Na plnenie:
- hustý slivkový lekvár
- trochu rumu
- Vanilkový krém:
- 4 dcl mlieka
- 2 žĺtky
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice cukru
- 1 lyžica zlatého klasu alebo vanilkového pudingu
- štipka soli
- Na posypanie:
- mletý mak
- práškový cukor
- maslo na preliatie
Postup prípravy
1. Krok
Vo vlažnom mlieku sa droždie rozmieša s cukrom. Pridáme múku, soľ, žĺtok, nastrúhanú citrónovú kôru a vymiesime hladké cesto.
2. Krok
Nechajte 45 minút na teplom mieste, potom rozdeľte cesto na 8 rovnakých častí a sploštite dlaňami. Slivkový lekvár sa zmieša s rumom a asi za lyžicu dáme do stredu cesta, potom sa vytvarujú knedle a potrú sa rozpusteným maslom.
3. Krok
Pripravíme si parný hrniec, potom buchty uložíme na pár centimetrov od seba a prikryté paríme asi 15 minút.
4. Krok
Kým sa robia buchty, zmiešame všetky suroviny na krém a za stáleho miešania privedieme do varu a potom ešte teplý krém nalejeme do tanierov..
5. Krok
Hotové buchty potrieme trochou rozpusteného masla, vložíme do taniera s krémom posypeme makovou posýpkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3037 videní