Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Berlínske šišky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Berlinske sisky.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.mindmegette.hu
  • Kusov: 20
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 2:0 hod
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 2:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 1,5 dcl vlažného mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 20 g čerstvého droždia
  • 500 g hladkej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • citrónová kôra
  • 2 žĺtky
  • 50 g masla
  • 1 lyžica rumu
  • na plnenie :
  • džem podľa chuti
  • práškový cukor
  • olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Droždie rozdrobíme do pol deci vlažného, ​​sladkého mlieka a necháme naskočiť ..Do misy preosejeme múku, pridáme zvyšný cukor, vanilkový cukor, soľ a pridáme citrónovú kôru.

2. Krok

Pridáme žĺtok, prilejeme spenený kvások a prilejeme toľko vlažného mlieka, aby bolo cesto stredne tuhé. Dobre prehnetieme a keď je cesto lesklé, pridáme rozpustené maslo a rum. Potom prikryte a nechajte 10 minút odpočívať.

3. Krok

Z cesta vymiesime 20 malých buchtičiek. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie, buchty poukladáme vo vhodnej vzdialenosti od seba, lebo ešte nakysnú! Zakryte ich priehľadnou fóliou .. Nechajte kysnúť pri izbovej teplote asi 2 hodiny. Po hodine a pol fóliu stiahneme, aby vrchy buchtičiek trochu vyschli.

4. Krok

Vo veľkom hrnci rozpálime veľa oleja a šišky opečieme v niekoľkých dávkach. Vložíme do horúceho tuku tak, aby sa vypražila prvá tá časť ktorá bola na vrchu kým šišky kysli.. Pri vkladaní do oleja urobíme na vkladanej strane prstom jamku.. na hrniec Položíme naň pokrievku. Keď je spodok upečený, odstráňte pokrievku, otočte šišku a opečte druhú stranu bez pokrievky. Hotové odkladáme na papierovú utierku .

5. Krok

Do cukrárskeho vrecka dáme džem a naplníme ním šišky. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

582 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.