Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Klasická nadýchaná piškóta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 100 g hladkej múky
  • 150 g jemného krupicového cukru
  • 1 lyžička vanilkového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Veľmi opatrne, snažiac sa, aby sa žĺtok nedostal do bielkov, vajcia oddelíme. Bielká odložíme, k žĺtkom pridáme polovicu všetkého cukru (asi 75 g, ak trochu viac alebo menej, tak je to v poriadku) a všetok vanilkový cukor.

2. Krok

Pomocou šľahača pri maximálnej rýchlosti šľaháme žĺtky 5-7 minút, kým nezískame veľmi hustú a ľahkú hmotu.

3. Krok

Metličky mixéra dôkladne umyte a utrite dosucha a začnite šľahať sneh z bielkov. Začneme šľahať pri minimálnej rýchlosti a keď bielká začnú zväčšovať svoj objem, zvyšujeme rýchlosť.

4. Krok

Za stáleho šľahania prisypeme zvyšný kryštálový cukor do bielkov.

5. Krok

A vyšľaháme sneh na pevné vrcholy. Teraz šľahač odložíme , už ho nepotrebujeme a vezmeme metličku alebo stierku. Takže pridajte 1/3 bielkovej hmoty k žĺtkom a jemne premiešajte do hladka.

6. Krok

Ďalej pridajte polovicu múky (treba ju vopred preosiať 1-2 krát) a znova premiešajte do hladka. Takto striedavo pridáme aj zvyšné bielká a múku a vymiešame ľahké vzdušné cesto..

7. Krok

Cesto treba miešať veľmi opatrne, aby nestratilo svoj objem. Mimochodom, ak si chcete, namiesto striedania bielok a múky môžete najskôr vmiešať všetko sneh a potom všetku múku, bude to tiež správne, takže si vyberte možnosť, ktorá vám najviac vyhovuje.

8. Krok

Cesto preložíme do tortovej formy s priemerom 20-22 cm (ja mám formu 21 cm). Spodok formy je potrebné najskôr prikryť papierom na pečenie, boky radšej ničím nevymastiť, keďže piškóta počas pečenia narastie a „prilepí“ sa na boky formy.

9. Krok

Piškótu pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 40 minút. Počas pečenia neotvárajte rúru prvých 25 minút, pretože piškóta môže pri poklese teploty spadnúť. A výrazne sa môže líšiť aj čas pečenia, keďže každý má inú rúru , takže prepečenie musíme kontrolovať drevenou špajdľou.

10. Krok

Korpus vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Aby ste to dosiahli, môžete ho okamžite vybrať z formy a na mriežke ju necháme kým úplne nevychladne. Ale keďže táto piškóta je veľmi ľahká a jemná a počas chladenia sa môže trochu prepadnúť. Preto ja ju chladím hore dnom.

11. Krok

Úplne vychladnutú piškótu uvoľníme z formy. Aby ste to urobili, vezmite dlhý a úzky nôž a prejdite s ním po vnútorných stranách , aby ste piškótu uvoľnili..

12. Krok

Tu sa ukáže fešanda, vysoká je presne 6 cm a dá sa ľahko nakrájať na 3 pláty. Ale pred krájaním na pláty je lepšie nechať ju odpočívať 8-12 hodín, počas ktorých trochu zhustne a pri krájaní sa menej rozpadá, ale ak je to potrebné, túto fázu možno preskočiť, ak nie je čas.

13. Krok

Táto piškóta je ideálna na výrobu tort alebo koláčov, ale okrem toho je chutná sama o sebe.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2086 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.