Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Rýchle tiramisu bez vajec

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Rychle tiramisu bez vajec.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 300 g Savoyardi (dlhých piškót)
  • 300 g mascarpone
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 150 ml silnej kávy
  • 1 - 2 lyžice Amaretta
  • kakao
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si krém. V miske zmiešame mascarpone a práškový cukor. Metličkou alebo vareškou vymiešame mascarpone s práškovým cukrom do hladka. Ak je to žiaduce, môžete použiť šľahač, len musíte šľahať pri minimálnej rýchlosti a na veľmi krátky čas.

2. Krok

Nalejte hustú smotanu zvlášť do misy a šľahajte do tuha .

3. Krok

Potom spolu zmiešame krém a vyšľahanú šľahačku..

4. Krok

Nalejte do hlbokého taniera čerstvo uvarenú kávu a pridajte do nej Amaretto alebo rum. Podľa chuti môžete pridať aj viac alkoholu..

5. Krok

Namáčajte savoyardi jednu za druhou do kávy. Musíte ponoriť doslova na 2-3 sekundy, pretože piškóty sa rýchlo napijú..

6. Krok

Piškóty namočené v káve rozložíme v hustej vrstve na dno formy. Čo sa týka formy, použila som bežnú chlebovú formu s rozmermi 13x24 cm a tiramisu som pripravila aj v porciovanom podávaní (do pohárov a hneď aj na tanieri).

7. Krok

Vrstvu sušienok potrieme pripraveným krémom a zarovnáme. Potom opäť položte vrstvu sušienok namočených v káve a znova ju zatrite krémom.

8. Krok

Tiramisu posypeme vrstvou kakaového prášku alebo strúhanej čokolády. Náš dezert dáme do chladničky na 2-3 hodiny alebo viac, až potom krém trochu stuhne a tiramisu bude ľahké krájať na porcie. Ak ho hneď rozrežete, kúsky nebudú úhľadné.

9. Krok

Mimochodom, ak si želáte, ak nemáte vhodný tvar alebo sa vám len nechce hrať s krájaním, či čakať, kým dezert postojí, tak si môžete tiramisu pripraviť ihneď na tanier, toto je obzvlášť vhodné, ak potrebujete urobiť malý počet porcií. V tomto prípade je najvhodnejšie aplikovať krém pomocou cukrárskeho vrecka s bežnou okrúhlou tryskou.

10. Krok

Ale ak potrebujete urobiť veľa porcií, potom vám odporúčam pripraviť tiramisu do pohárov.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3091 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.