Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rýchle tiramisu bez vajec

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Rychle tiramisu bez vajec.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 300 g Savoyardi (dlhých piškót)
  • 300 g mascarpone
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 150 ml silnej kávy
  • 1 - 2 lyžice Amaretta
  • kakao
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si krém. V miske zmiešame mascarpone a práškový cukor. Metličkou alebo vareškou vymiešame mascarpone s práškovým cukrom do hladka. Ak je to žiaduce, môžete použiť šľahač, len musíte šľahať pri minimálnej rýchlosti a na veľmi krátky čas.

2. Krok

Nalejte hustú smotanu zvlášť do misy a šľahajte do tuha .

3. Krok

Potom spolu zmiešame krém a vyšľahanú šľahačku..

4. Krok

Nalejte do hlbokého taniera čerstvo uvarenú kávu a pridajte do nej Amaretto alebo rum. Podľa chuti môžete pridať aj viac alkoholu..

5. Krok

Namáčajte savoyardi jednu za druhou do kávy. Musíte ponoriť doslova na 2-3 sekundy, pretože piškóty sa rýchlo napijú..

6. Krok

Piškóty namočené v káve rozložíme v hustej vrstve na dno formy. Čo sa týka formy, použila som bežnú chlebovú formu s rozmermi 13x24 cm a tiramisu som pripravila aj v porciovanom podávaní (do pohárov a hneď aj na tanieri).

7. Krok

Vrstvu sušienok potrieme pripraveným krémom a zarovnáme. Potom opäť položte vrstvu sušienok namočených v káve a znova ju zatrite krémom.

8. Krok

Tiramisu posypeme vrstvou kakaového prášku alebo strúhanej čokolády. Náš dezert dáme do chladničky na 2-3 hodiny alebo viac, až potom krém trochu stuhne a tiramisu bude ľahké krájať na porcie. Ak ho hneď rozrežete, kúsky nebudú úhľadné.

9. Krok

Mimochodom, ak si želáte, ak nemáte vhodný tvar alebo sa vám len nechce hrať s krájaním, či čakať, kým dezert postojí, tak si môžete tiramisu pripraviť ihneď na tanier, toto je obzvlášť vhodné, ak potrebujete urobiť malý počet porcií. V tomto prípade je najvhodnejšie aplikovať krém pomocou cukrárskeho vrecka s bežnou okrúhlou tryskou.

10. Krok

Ale ak potrebujete urobiť veľa porcií, potom vám odporúčam pripraviť tiramisu do pohárov.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2738 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.