- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty od vás z Facebooku
- bravčové mäso
- Bratislavské pliecko s maslovými haluškami
Bratislavské pliecko s maslovými haluškami
Pliecko som omotala motúzikom, aby lepšie držalo tvar a nerozpadlo sa pri krájaní ), osolila , na panvici s olejom opiekla zo všetkých strán. Dala bokom.
Vo výpeku orestovať 2 cibule, neskôr malý paradajkový pretlak , zarestovať, podliať vodou ( vývarom ), vložiť mäso a variť ( cca 1 hod. podľa veľkosti mäsa – ja som v tlak.hrnci ) .
Po hod. som otvorila, ešte som nechala 15 min.povariť ale už otvorený hrniec ,aby sa čo najviac tekutiny odparilo. Keď už bolo mäso mäkké vybrala a dala do alobalu odpočinúť, motúzik odstrániť.
Do hrnca som pridala 2 PL hladkej múky a metličkou rozmiešať , pridať cca 1/2 l mlieka , prevariť, ponorným rozmixovať a cez sitko precediť. Vrátiť späť do hrnca a podľa potreby doliať mlieko.
Zvlášť na panvici s kvapkou oleja a trochou vody orestovať 2-3 menšie mrkvy, hrubší plátok zeleru a 2- 3 kyslé uhorky – všetko na kocky pokrájané, štipku soli a orestovať al dente. Vložiť do omáčky, nechať povariť 5 min. , pridať 2 – 3 PL mrazený hrášok, cca 1,5 – 2 dl šľahačkovej smotany, soľ, citrónovú šťavu podľa chuti. Dochutiť, nechať prejsť varom.
Halušky : polohrubá múka, 1 domáce vajce, soľ, 3PL rozpustené maslo, voda, urobiť cesto a cez haluškár nahádzať do vody , uvariť. Po uvarení ešte preliať trocha rozpusteným maslom.
Autor receptu :
Najčítanejšie za 24 hodín
Dátum 17. januára 2022
K téme bravčové mäso