- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Karnevalové masky (fánky)
Karnevalové masky (fánky)
- Kusov: 30
- Porcií: 30
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 350 g hladkej múky
- 3 - 4 lyžice kyslej smotany
- 5 žĺtkov
- 2 lyžice rumu alebo vodky
- 1,5 lyžice práškového cukru
- 1 lyžica masla
- ďalej potrebujeme :
- Olej na vyprážanie
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Preosejte múku na dosku. Pridáme k nej zvyšné ingrediencie na cesto. Celé prehnetieme.
2. Krok
Ak by bolo cesto príliš riedke, pridáme ešte trochu múky. Konzistencia by mala pripomínať krehké cesto. cesto miesime asi 10 minút. Je dôležité vytvoriť čo najviac vzduchových bublín. Hotové cesto chladíme asi 1 hodinu.
3. Krok
Medzitým si pripravte šablónu masky. Na papier alebo kartón si nakreslíme obrys masky a vystrihneme. Vychladnuté cesto rozvaľkáme asi na 3 mm. Priložíme naň šablónu a radielkom vykrojíme tvar masky..
4. Krok
Vykrojené fánky opečieme na rozpálenom oleji. Vyprážame ich z oboch strán dozlatista.. Po vypražení dáme na papierovú utierku odsať prebytočný tuk. Podávame posypané práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
453 videní