Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Paštéta z kuracích pečienok so smotanou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pasteta z kuracich pecienok so smotanou.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 500 g kuracích pečienok
  • 2 cibule
  • 0,5 mrkvy
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 50 g masla
  • 2 lyžice oleja
  • štipka muškátového orieška
  • mleté čierne korenie soľ
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Cibuľu umyte a očistite. Cibuľu nakrájame na štvrť krúžky. V tomto receptúre je lepšie vziať viac cibule - dá chuť pečienke. Ale ak nemáte radi cibuľu, vezmite aspoň jednu.

2. Krok

Umyte a ošúpte mrkvu. Nastrúhajte ju na hrubom strúhadle.

3. Krok

Pečeň nakrájajte na stredné kúsky, pričom odstráňte prebytočný tuk a zvyšky žlče - je lepšie byť obzvlášť opatrní, pretože žlč dodá pokrmu horkú pachuť. Pečeň by ste mali opláchnuť pod tečúcou vodou a potom dobre vysušiť papierovými utierkami.

4. Krok

Rozohrejte panvicu na strednú teplotu. Nalejte n rastlinný olej a dajte 20 g masla – zmes olejov sa pri vyprážaní nepripáli, keďže má rôzne teploty spaľovania. Rozložte cibuľu. Duste za stáleho miešania, kým nebude priehľadná, asi 5 minút.

5. Krok

Ďalej pridajte mrkvu. Znížte oheň, panvicu prikryte pokrievkou a zeleninu duste ďalších 5 minút - je lepšie, ak je mäkká, aby bola paštéta jemnejšia.

6. Krok

Potom vložte do panvice pečeň. Oheň späť na stredný stupeň a za občasného miešania pečeň duste, kým sa nezmení farba, asi 5 minút. Pečeň je veľmi jemný produkt, čím menej ju smažíte, tým je jedlo jemnejšie.

7. Krok

Do panvice nalejeme smotanu, pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok – obzvlášť dobrý je v kombinácii s pečeňou. Premiešame, znížime teplotu, panvicu prikryjeme pokrievkou a všetko spolu dusíme 8-10 minút. Potom vypnite oheň a trochu ochlaďte.

8. Krok

Pečeň spolu so šťavou preložíme do vhodnej misy a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Dá sa to urobiť blendrom.. Pri šľahaní môžete do paštéty pridať zvyšných 30 gramov masla. Paštétu ochutnáme, podľa chuti dosolíme a okoreníme.

9. Krok

Paštétu preložíme do malých pohárov. Roztopte maslo akýmkoľvek vhodným spôsobom a nalejte trochu priamo na vrch paštéty. Predĺžite tak jej trvanlivosť . Hotovú paštétu dáme do chladničky – zhustne a bude sa lepšie natierať na chlieb.

10. Krok

Paštétu podávame s plátkami chleba opečenými na panvici. Alebo ňou plníme profiteroles a tartaletky určené na predjedlo..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3836 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.