- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Paštéta z kuracích pečienok so smotanou
Paštéta z kuracích pečienok so smotanou
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 500 g kuracích pečienok
- 2 cibule
- 0,5 mrkvy
- 200 ml smotany na šľahanie
- 50 g masla
- 2 lyžice oleja
- štipka muškátového orieška
- mleté čierne korenie soľ
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu umyte a očistite. Cibuľu nakrájame na štvrť krúžky. V tomto receptúre je lepšie vziať viac cibule - dá chuť pečienke. Ale ak nemáte radi cibuľu, vezmite aspoň jednu.
2. Krok
Umyte a ošúpte mrkvu. Nastrúhajte ju na hrubom strúhadle.
3. Krok
Pečeň nakrájajte na stredné kúsky, pričom odstráňte prebytočný tuk a zvyšky žlče - je lepšie byť obzvlášť opatrní, pretože žlč dodá pokrmu horkú pachuť. Pečeň by ste mali opláchnuť pod tečúcou vodou a potom dobre vysušiť papierovými utierkami.
4. Krok
Rozohrejte panvicu na strednú teplotu. Nalejte n rastlinný olej a dajte 20 g masla – zmes olejov sa pri vyprážaní nepripáli, keďže má rôzne teploty spaľovania. Rozložte cibuľu. Duste za stáleho miešania, kým nebude priehľadná, asi 5 minút.
5. Krok
Ďalej pridajte mrkvu. Znížte oheň, panvicu prikryte pokrievkou a zeleninu duste ďalších 5 minút - je lepšie, ak je mäkká, aby bola paštéta jemnejšia.
6. Krok
Potom vložte do panvice pečeň. Oheň späť na stredný stupeň a za občasného miešania pečeň duste, kým sa nezmení farba, asi 5 minút. Pečeň je veľmi jemný produkt, čím menej ju smažíte, tým je jedlo jemnejšie.
7. Krok
Do panvice nalejeme smotanu, pridáme soľ, korenie a muškátový oriešok – obzvlášť dobrý je v kombinácii s pečeňou. Premiešame, znížime teplotu, panvicu prikryjeme pokrievkou a všetko spolu dusíme 8-10 minút. Potom vypnite oheň a trochu ochlaďte.
8. Krok
Pečeň spolu so šťavou preložíme do vhodnej misy a rozmixujeme ponorným mixérom do hladka. Dá sa to urobiť blendrom.. Pri šľahaní môžete do paštéty pridať zvyšných 30 gramov masla. Paštétu ochutnáme, podľa chuti dosolíme a okoreníme.
9. Krok
Paštétu preložíme do malých pohárov. Roztopte maslo akýmkoľvek vhodným spôsobom a nalejte trochu priamo na vrch paštéty. Predĺžite tak jej trvanlivosť . Hotovú paštétu dáme do chladničky – zhustne a bude sa lepšie natierať na chlieb.
10. Krok
Paštétu podávame s plátkami chleba opečenými na panvici. Alebo ňou plníme profiteroles a tartaletky určené na predjedlo..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3836 videní