Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ciabatta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Ciabatta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
food.obozrevatel.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 1:20 hod

Ciabatta  je veľmi chutné pečivo, ktoré výborne chutí k rybám, mäsu, ale aj k polievkám.

Ciabatta bude mať fantastickú chrumkavú kôrku a jemnú vzdušnú striedku s neskutočnou pórovitosťou.

reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 300 ml vody
  • 1 lyžička soli
  • 40 g olivového oleja
  • 1/2 lyžičky sušeného droždia
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najprv nalejte teplú vodu do hlbokej nádoby a pridajte suché droždie. Všetko dôkladne premiešame vareškou. pridáme štipku cukru..

2. Krok

Teraz sem pridajte olivový olej. Opäť všetko vymiešame do hladka.

3. Krok

Ďalším krokom je pridanie preosiatej pšeničnej múky . Pridajte ju do tekutého základu. Ďalej k týmto komponentom pridajte štipku soli. Všetko dobre premiešame vareškou.

4. Krok

Po vymiesení cesta ho zakryte potravinárskou fóliou a dajte ho na teplé miesto na 45 minút.

5. Krok

Po určenom čase preložte cesto ako obálku... Zakryjeme ho opäť potravinárskou fóliou a pošleme ho opäť na teplé miesto na ďalšiu pol hodinu. Tento postup zopakujte a cesto opäť nechajte 30 minút na teplom mieste. Po tretíkrát zložte cesto s obálkou rovnakým spôsobom, ale nechajte ho na teplom mieste 40 minút.

6. Krok

Potom cesto preložíme na pracovnú dosku posypanú múkou. Cesto tiež jemne podsypeme múkou a pomocou ostrej stierky cesto vyformujeme na ciabattu.

7. Krok

Cesto rozrežte na 4 rovnaké časti. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zakryte potravinovou fóliou a pošlite na teplé miesto na 30 minút.

8. Krok

Potom odstráňte fóliu z ciabatty vložte plech do rúry predhriatej na 220°C na 18-20 minút.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3945 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.