- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Pečivo s bylinkovým maslom a syrom
Pečivo s bylinkovým maslom a syrom
- Kusov: 20
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Cesto:
- 180 ml vlažného mlieka
- 21 g čerstvého droždia
- 1 vajce
- 3 g soli
- 45 g roztopeného masla
- 400 g hladkej múky
- Plnka:
- 125 g mäkkého masla
- podľa chuti petržlenová vňať , pažítka
- 1 lyžička soli
- 200 g nastrúhaného syra
- 2 strúčiky cesnaku
- vajce na potretie
Postup prípravy
1. Krok
Rozdrobíme droždie do vlažného mlieka a necháme rozpustiť. Zároveň rozpustíme maslo a necháme vychladnúť.
2. Krok
Potom vložte múku a soľ do veľkej misy a premiešajte.
3. Krok
Teraz pridajte vajce do kvasnicového mlieka a vymiešajte. Teraz do múčnej zmesi pridajte kvasnicové mlieko a rozpustené maslo a najskôr všetko premiešajte ručným šľahačom a potom rukami, aby ste vytvorili hladké kysnuté cesto . To dáme do misy , prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste nakysnúť asi 30 minút.
4. Krok
Medzitým si nadrobno nasekáme petržlenovú vňať, pažítku nakrájame na jemné kolieska a prelisujeme cesnak.
5. Krok
Teraz dajte zmäknuté maslo do misky a šľahajte do krémova. Potom pridajte bylinky, cesnak a štipku soli.
6. Krok
Teraz cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na obdĺžnik (cca 50 x 40 cm). Potom rovnomerne rozotrieme bylinkové maslo.
7. Krok
Potom posypeme so syrom. Rúru si môžete predhriať aj na cca 180 °C horný/spodný ohrev.
8. Krok
Teraz cesto pevne a rovnomerne zrolujte do rolády. Z rolády odrežte 10 kusov (cca 5 cm dlhých).
9. Krok
Potom poukladajte kúsky cesta na plech vystlaný papierom na pečenie a v strede zatlačte rúčkou drevenej varešky .
10. Krok
Nakoniec rozšľaháme vajíčko, potrieme rovnomerne a pečieme v rúre asi 25-30 minút do zlatista.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
547 videní