- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Valentínske rezy
Valentínske rezy
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta:
- 150 g práškového cukru
- 200 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 250 g polohrubej múky
- 2 vajcia
- 1 prášok do pečiva
- 150 g mletých vlašských orechov
- 1 lyžička mletej škorice
- Sirup:
- 50 ml mlieka
- 2 lyžice rumu
- Želé:
- 1 plechovka broskyňového kompótu
- 500 ml kompótovej šťavy + voda
- 1 vanilkový puding
- 1 lyžica Gustinu
- 3 lyžice cukru
- Krém:
- 750 mlieka
- 8 lyžíc cukru
- 3 vanilkové pudingy
- 150 g margarínu alebo masla
- 150 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia šľahajte s cukrom, kým zmes nezbelie. Pridáme mlieko, olej a potom múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pridáme mleté vlašské orechy a škoricu a ešte raz všetko dobre premiešame. Zmes vylejeme do formy s rozmermi 35 x 25 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 minút.
2. Krok
Z vychladnutej piškóty odstráňte papier, vráťte ju do formy a polejte sirupom..
3. Krok
Broskyne vyberte z kompótu, nakrájajte ich na plátky a poukladajte na piškótu. Do šťavy z kompótu pridajte do 500 ml tekutiny. Do trochy šťavy rozmiešame puding a škrob a zvyšok šťavy povaríme s cukrom. Potom zmes zavaríme do šťavy . Keď zhustne, stiahneme z ohňa, mierne ochladíme a teplé nalejeme na broskyne.
4. Krok
V troche mlieka rozmiešame puding a uvaríme v zvyšku mlieka s cukrom. Za stáleho miešania vareškou uvaríme puding a keď zhustne, odstavíme z ohňa. Zakryte potravinovou fóliou a nechajte vychladnúť. Do vychladnutej zmesi vmiešame margarín alebo maslo izbovej teploty a ručne vmiešame vyšľahanú šľahačku. Krém natrieme na želé.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
670 videní