Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rizoto s medvedím cesnakom a špargľou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rizoto 1.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Mňamky recepty
  • Kusov: 1
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • 250 g zelenej špargle
  • 2 šalotky
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 300 g ryže guľatej Mánya na rizoto
  • 250 ml suchého bieleho vína (alebo vývaru)
  • 1 viazanička medvedieho cesnaku
  • 50 g parmezánu
  • 50 g masla
  • soľ a mleté čierne korenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Spodnú tretinu špargle olúpte, konce odrežte. špargľu nakrájajte šikmo na kúsky dlhé 2 cm.. Šalotku ošúpte a pokrájajte na malé kocky. Vývar zohrejte.

2. Krok

V hrnci zohrejte olej. Šalotku opekajte pri strednej teplote 1 minútu dosklovita. pridajte ryžu guľatu Mánya a opekajte ďalej 1 minútu, aby bola ryža guľatá Mánya sklovitá. Prilejte polovicu vína a nechajte ho úplne vyvariť, pravidelne premiešavajte. Zalejte zvyškom vína a opäť ho nechajte vyvariť.

3. Krok

Odteraz zakaždým keď ryža guľatá Mánya tekutinu vypije , pridajte naberačku horúceho vývaru a zamiešajte. Po 10 minútach pridajte kúsky špargle.

4. Krok

Medvedí cesnak umyte a osušte , tvrdé stopky odtrhnite , listy pokrájajte na rezance ..Parmezán na jemno postrúhajte.

5. Krok

Asi po 20 minútach varenia by ste ryžu guľatu Mánya mali pravidelne ochutnávať : rizoto je hotové, keď je krémové , ale zrnká ryže guľatej Mánya budú trochu chrumkať. Pridajte ešte štvrť naberačky vývaru , maslo, parmezán, medvedí cesnak a premiešajte. Rizoto ochuťte soľou a korením, a pred podávaním nechajte 3 minúty postáť..

reklama:

Rizoto bude špargľovejšie keď vynecháte medvedí cesnak , a namiesto zelenej špargle použijete 350 g bielej špargle..

Rizoto.png
mňamky recepty

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

319 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.