- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Krkovička na karameli
Krkovička na karameli
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 1 kg krkovice (môže byť aj bôčik)
- 1 cibuľa
- 4 lyžice cukru
- mleté čierne korenie
- soľ
- olej
- Omáčka:
- 250 ml vody
- 200 ml piva
- 3 lyžice kečupu
- 2 lyžice rybej omáčky alebo maggi
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice octu
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
Postup prípravy
1. Krok
Mäso nakrájame na väčšie kocky (ako na guláš).
2. Krok
V hrnci opražíme na tenké kolieska nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, restujeme, vedľa na panvici necháme rozpustiť cukor, akonáhle cukor skaramelizuje, prelejeme karamel na mäso s cibuľou, premiešame.
3. Krok
Pripravíme omáčku; vodu zmiešame s rybou omáčkou, cukrom, ďalej pridáme, ocot a kečup, okoreníme čiernym korením, zálievkou prelejeme mäso v hrnci, dusíme 1 hodinu, potom mäso v hrnci zalejeme pivom, premiešame, dusíme do zmäknutia mäsa .
Odporúčanie:
Takto povarené mäso podávame najlepšie s ryžou guľatou Mánya. Na tento recept je možné použiť aj bôčik!
Na ostrú variantu tohto receptu namiesto sladkého kečupu môžeme použiť kečup ostrý, prípadne do omáčky môžeme nasekať jednu chilli papričku.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
942 videní