Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šišky s ríbezľovou penou

Sisky 600 × 400 px.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Olga Salusova
Cesto som robila od oka.

Šišky

  • Hladká múka a polohrubá pol na pol dokopy cca 500 g preosiať.
  • trocha soli
  • vanilkový cukor
  • 2 PL mäkké maslo
  • 1 PL kyslej smotany
  • 2 PL kr.cukor ( podľa chuti )
  • kôra z 1/2 citróna
  • 2 žĺtka
  • rum – 2 PL
  • kvások ( 1/2 droždie , cukor, teplé mlieko)
  • mlieko podľa potreby do cesta
Cesto vymiesime ručne alebo mixérom. Necháme cca 1 hod.kysnúť.
Vykysnuté cesto trocha vyvaľkáme cca 1 – 1,5 cm, vykrajujeme kolieska, necháme cca 10 min.podkysnúť prikryté utierkou.
Medzitým si dáme rozohriať domácu bravčovú masť. Viac, aby nám šišky plávali a nedotýkali dna hrnca .
Pred vyprážaním v strede koliesok urobíme takú jamku.
Dáme do oleja vrchnou stranou .
Šišky dávame na papierovú utierku.
Posypať práškovým cukrom, do jamky ribezľovú penu, ríbezľový , jahodový, marhuľový džem
( aký kto má rád).

☘️ Pena

2 bielka trocha vyšľaháme, dáme v miske na paru, a postupne zašľahávame 100 – 120 g kr . cukor,
potom zašľaháme podľa chuti ríbezľový džem.
Autor receptu :

Najčítanejšie za 24 hodín

Dátum 25. februára 2022
K téme

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.