Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

Dukatky 600 × 400 px.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Anna Anna

Buchtičky

  • 400 g hladkej a 100 g polohrubej múky,
  • sušené droždie na 500 g múky
  • 1/2 kocky čerstvého droždia
  • 1 vajce
  • 60 g cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 300 ml mierne teplého mlieka
  • 100 ml rozpusteného masla / alebo olej /
  • trochu citrónovej kôry.
Vypracovala som cesto, nechala cca 1 hod. vykysnúť, potom som ho rozdelila na 12 častí, vytvarovala valčeky
na dĺžku plechu, uložila na vymastený plech, potrela tukom po bokoch, kolmo podberačkou som nakrájala do tvaru malých buchtičiek, dala piecť do vyhriatej rúry, piekla 20 min. pri teplote 190 st. C, po upečení potrela maslom.

Krém

700 ml mlieka
1 bal. vanilkového pudingu / alebo Zlatý klas /
1 žĺtok
1 bal. vanilkového cukru a cukor podľa chuti – 3 – 4 lyžice
Všetko rozšľahať, za stáleho miešania uvariť.
Autor receptu:

Najčítanejšie za 24 hodín

Dátum 25. februára 2022
K téme ,

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.