Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Jednoduché cesnakové uzlíky z pizza cesta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cesnakove uzliky 600 × 400 px.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Valika Bitarová
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
  • Cesto na pizzu: Z jedného chladeného cesta na pizzu urobím asi 12 veľkých uzlov .
  • Maslo: Roztopte asi 5 polievkových lyžíc  masla na potretie .
  • Čerstvý cesnak: Čerstvý prelisovaný cesnak pomáha dodať týmto uzlom lahodnú chuť. Používam tri strúčiky. Ak chcete, môžete nahradiť jednu čajovú lyžičku cesnakového prášku!
  • Talianske korenie: Pikantná bylinková zmes.
  • Marinara omáčka: Na servírovanie.

Ako si vyrobiť domáce cesnakové uzly

Moje uzly cesnaku sú n, veľké asi ako croissant. Ak by ste chceli urobiť menšie , jednoducho odrežte pásiky podľa pokynov, ale potom každý pásik prerežte na polovicu.

Natiahnite a mierne zviňte, aby ste vytvorili tenkú špirálu, ktorú môžete uviazať na uzol.

reklama:

Suroviny

  • 1 pizza cesto
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 5 lyžíc masla
  • 2 lyžičky soli
  • Provensálske bylinky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si rúru, plech na pečenie a cesto. predhrejte rúru na 180°C a vysteľte plech papierom na pečenie . Potom otvorte cesto na pizzu a rozviňte ho na pracovnú dosku. Cesto pomocou ostrého noža rovnomerne nakrájame na 12 pásikov. Každý z nich by mal byť široký o niečo menej ako 2 cm..

2. Krok

Zviažte uzly. Toto je tá zábavná časť! Preložte alebo „zviažte“ každý pás cesta do tvaru uzla a položte ich na pripravený plech na pečenie. Voľné konce cesta zastrčte pod každý uzol.

3. Krok

Pripravte si cesnakové maslo. Rozpustite maslo. Zvyčajne to robím v mikrovlnnej rúre. Môžete ho tiež roztopiť v malom hrnci na sporáku. Primiešame talianske korenie a pretlačený cesnak.

4. Krok

Uzlíky potrieme maslom a upečieme. Pomocou štetca natrieme vrchy uzlov cesta bylinkovým rozpusteným maslom. Potom ich vložte do predhriatej rúry a pečte asi 18 minút, alebo kým nie sú navrchu zlatisté.

reklama:
  • Náhrada: V závislosti od vašej chuti môžete radšej nahradiť časť alebo celé maslo olivovým olejom a talianske korenie čerstvou petržlenovou vňaťou. Toto sú dve bežné variácie. Tak či onak, uzly budú chutné!
  • Uzol problém: Môžete si ich vyrobiť do akéhokoľvek tvaru, ktorý sa vám páči! Skvelými možnosťami sú vrkoče, tvary praclíka alebo krátke paličky.
  • Rôzne možnosti cesta: Ak by ste si radšej pripravili vlastné cesto na pizzu, je to tiež skvelá možnosť! Môžete použiť aj mrazené cesto.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

832 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.