- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Jednoduché cesnakové uzlíky z pizza cesta
Jednoduché cesnakové uzlíky z pizza cesta
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
- Cesto na pizzu: Z jedného chladeného cesta na pizzu urobím asi 12 veľkých uzlov .
- Maslo: Roztopte asi 5 polievkových lyžíc masla na potretie .
- Čerstvý cesnak: Čerstvý prelisovaný cesnak pomáha dodať týmto uzlom lahodnú chuť. Používam tri strúčiky. Ak chcete, môžete nahradiť jednu čajovú lyžičku cesnakového prášku!
- Talianske korenie: Pikantná bylinková zmes.
- Marinara omáčka: Na servírovanie.
Ako si vyrobiť domáce cesnakové uzly
Moje uzly cesnaku sú n, veľké asi ako croissant. Ak by ste chceli urobiť menšie , jednoducho odrežte pásiky podľa pokynov, ale potom každý pásik prerežte na polovicu.
Natiahnite a mierne zviňte, aby ste vytvorili tenkú špirálu, ktorú môžete uviazať na uzol.
Suroviny
- 1 pizza cesto
- 3 strúčiky cesnaku
- 5 lyžíc masla
- 2 lyžičky soli
- Provensálske bylinky
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si rúru, plech na pečenie a cesto. predhrejte rúru na 180°C a vysteľte plech papierom na pečenie . Potom otvorte cesto na pizzu a rozviňte ho na pracovnú dosku. Cesto pomocou ostrého noža rovnomerne nakrájame na 12 pásikov. Každý z nich by mal byť široký o niečo menej ako 2 cm..
2. Krok
Zviažte uzly. Toto je tá zábavná časť! Preložte alebo „zviažte“ každý pás cesta do tvaru uzla a položte ich na pripravený plech na pečenie. Voľné konce cesta zastrčte pod každý uzol.
3. Krok
Pripravte si cesnakové maslo. Rozpustite maslo. Zvyčajne to robím v mikrovlnnej rúre. Môžete ho tiež roztopiť v malom hrnci na sporáku. Primiešame talianske korenie a pretlačený cesnak.
4. Krok
Uzlíky potrieme maslom a upečieme. Pomocou štetca natrieme vrchy uzlov cesta bylinkovým rozpusteným maslom. Potom ich vložte do predhriatej rúry a pečte asi 18 minút, alebo kým nie sú navrchu zlatisté.
- Náhrada: V závislosti od vašej chuti môžete radšej nahradiť časť alebo celé maslo olivovým olejom a talianske korenie čerstvou petržlenovou vňaťou. Toto sú dve bežné variácie. Tak či onak, uzly budú chutné!
- Uzol problém: Môžete si ich vyrobiť do akéhokoľvek tvaru, ktorý sa vám páči! Skvelými možnosťami sú vrkoče, tvary praclíka alebo krátke paličky.
- Rôzne možnosti cesta: Ak by ste si radšej pripravili vlastné cesto na pizzu, je to tiež skvelá možnosť! Môžete použiť aj mrazené cesto.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
832 videní