Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Torta s čokoládovou penou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
222.jpg
22
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
1000.menu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Korpus:
  • 200 g práškového cukru
  • 160 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • 4 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • Impregnácia:
  • 150ml silnej kávy
  • Ganache:
  • 120 g horkej čokolády 72%
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 15 g masla
  • Čokoládová pena:
  • 400 g kyslej smotany
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 250 g práškového cukru
  • 100 g horkej čokolády 72%
  • 50 ml vody
  • 20 g práškovej želatíny
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajíčka rozdeľte na žĺtky a bielka, pričom sa snažte, aby sa do bielkov nedostala ani kvapka žĺtka. Bielká by mali byť studené. Miska, v ktorej sa budú šľahať bielky, musí byť čistá, bez kvapiek vody. Ak je niektorá z týchto podmienok porušená, bielká sa dobre nevyšľahajú.

2. Krok

Z bielkov vyšľaháme mixérom nadýchanú penu. Metlička zo správne vyšľahaných bielkov by mala zanechávať stopu.

3. Krok

Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom . Potom k žĺtkam zľahka vmiešame bielkový sneh.

4. Krok

Múku preosejeme s kakaom a po častiach pridáme k vaječnej zmesi.

5. Krok

Cesto dáme do formy (Ø 20 cm) a pečieme asi 40 minút pri 180°C. Presný čas pečenia závisí od vašej rúry.

6. Krok

Piškótu potom necháme úplne vychladnúť a prerežeme pozdĺžne na 2 časti.

7. Krok

Na impregnáciu je vhodná silná sladká káva (môžete pridať aj mlieko), kávový alebo čokoládový likér. Piškóty pokropíme ..

8. Krok

Vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke zohrejte smotanu spolu s čokoládou nalámanou na kúsky.

9. Krok

Pripravíme si čokoládovú ganache. Vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke zohrejte smotanu spolu s čokoládou nalámanou na kúsky. Potom pridáme maslo a vymiešame do hladka.

10. Krok

Položte jednu časť korpusu dajte na podnos... Rovnomerne rozotrite polovicu ganache. Okolo koláča položte vysoký kulinársky krúžok po stranách lemovaný acetátovým filmom alebo naolejovaným papierom na pečenie .Vložte tortu do chladničky, kým ganache nestuhne.

11. Krok

Pripravte si ingrediencie na čokoládovú penu. Želatínu namočíme do 50 ml vody. Potom rozpustite napučanú želatínu na miernom ohni a mierne ochlaďte.

12. Krok

Rozpustite čokoládu. Spojte smotanu, kyslú smotanu a práškový cukor. Šľaháme do zhustnutia. Pridajte rozpustenú čokoládu a pri nízkej rýchlosti šľahajte do hladka.

13. Krok

Želatínu vmiešame do peny. Mali by ste získať homogénnu tekutú zmes, ktorá následne zhustne. Nalejte penu na stuhnutú ganache a rovnomerne rozotrite. Aby pena stuhla, vložte koláč na 10 minút do chladničky. Potom priložíme druhú časť piškóty a opäť dáme do chladničky na 30 minút.

14. Krok

Zvyšnú čokoládovú ganache za stáleho miešania mierne zohrejte. Aby bola hmota tekutejšia, pridajte 1-2 polievkové lyžice smotany. Nalejte ganache na piškótu. Vráťte tortu do chladničky, kým všetky vrstvy nestuhnú.

15. Krok

Pred podávaním odstáňte obruč a podľa fantázie tortu ozdobte.

reklama:

1 13.jpg
1000.menu
2 12.jpg
1000.menu
3 11.jpg
1000.menu
4 8.jpg
1000.menu
5 10.jpg
1000.menu
6 9.jpg
1000.menu
7 5.jpg
1000.menu
8 4.jpg
1000.menu
9 4.jpg
1000.menu
10 1.jpg
1000.menu
11.jpg
1000.menu
12.jpg
1000.menu
13.jpg
1000.menu
14.jpg
1000.menu
15.jpg
1000.menu
16.jpg
1000.menu
17.jpg
1000.menu
18.jpg
1000.menu
19.jpg
1000.menu
20.jpg
1000.menu
21.jpg
1000.menu

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

579 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.