- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- čokolada
- Torta s čokoládovou penou
Torta s čokoládovou penou
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Korpus:
- 200 g práškového cukru
- 160 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- 4 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- Impregnácia:
- 150ml silnej kávy
- Ganache:
- 120 g horkej čokolády 72%
- 100 ml smotany na šľahanie
- 15 g masla
- Čokoládová pena:
- 400 g kyslej smotany
- 400 ml smotany na šľahanie
- 250 g práškového cukru
- 100 g horkej čokolády 72%
- 50 ml vody
- 20 g práškovej želatíny
Postup prípravy
1. Krok
Vajíčka rozdeľte na žĺtky a bielka, pričom sa snažte, aby sa do bielkov nedostala ani kvapka žĺtka. Bielká by mali byť studené. Miska, v ktorej sa budú šľahať bielky, musí byť čistá, bez kvapiek vody. Ak je niektorá z týchto podmienok porušená, bielká sa dobre nevyšľahajú.
2. Krok
Z bielkov vyšľaháme mixérom nadýchanú penu. Metlička zo správne vyšľahaných bielkov by mala zanechávať stopu.
3. Krok
Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom . Potom k žĺtkam zľahka vmiešame bielkový sneh.
4. Krok
Múku preosejeme s kakaom a po častiach pridáme k vaječnej zmesi.
5. Krok
Cesto dáme do formy (Ø 20 cm) a pečieme asi 40 minút pri 180°C. Presný čas pečenia závisí od vašej rúry.
6. Krok
Piškótu potom necháme úplne vychladnúť a prerežeme pozdĺžne na 2 časti.
7. Krok
Na impregnáciu je vhodná silná sladká káva (môžete pridať aj mlieko), kávový alebo čokoládový likér. Piškóty pokropíme ..
8. Krok
Vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke zohrejte smotanu spolu s čokoládou nalámanou na kúsky.
9. Krok
Pripravíme si čokoládovú ganache. Vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke zohrejte smotanu spolu s čokoládou nalámanou na kúsky. Potom pridáme maslo a vymiešame do hladka.
10. Krok
Položte jednu časť korpusu dajte na podnos... Rovnomerne rozotrite polovicu ganache. Okolo koláča položte vysoký kulinársky krúžok po stranách lemovaný acetátovým filmom alebo naolejovaným papierom na pečenie .Vložte tortu do chladničky, kým ganache nestuhne.
11. Krok
Pripravte si ingrediencie na čokoládovú penu. Želatínu namočíme do 50 ml vody. Potom rozpustite napučanú želatínu na miernom ohni a mierne ochlaďte.
12. Krok
Rozpustite čokoládu. Spojte smotanu, kyslú smotanu a práškový cukor. Šľaháme do zhustnutia. Pridajte rozpustenú čokoládu a pri nízkej rýchlosti šľahajte do hladka.
13. Krok
Želatínu vmiešame do peny. Mali by ste získať homogénnu tekutú zmes, ktorá následne zhustne. Nalejte penu na stuhnutú ganache a rovnomerne rozotrite. Aby pena stuhla, vložte koláč na 10 minút do chladničky. Potom priložíme druhú časť piškóty a opäť dáme do chladničky na 30 minút.
14. Krok
Zvyšnú čokoládovú ganache za stáleho miešania mierne zohrejte. Aby bola hmota tekutejšia, pridajte 1-2 polievkové lyžice smotany. Nalejte ganache na piškótu. Vráťte tortu do chladničky, kým všetky vrstvy nestuhnú.
15. Krok
Pred podávaním odstáňte obruč a podľa fantázie tortu ozdobte.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
579 videní