- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- palacinky
- Hrubé palacinky
Hrubé palacinky
- Kusov: 12
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 500 ml kefíru
- 350 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 4 lyžice oleja
- 3 lyžice cukru
- štipka soli
- 1 lyžička prášku do pečiva
Postup prípravy
1. Krok
Pripravte si ingrediencie. Všetky potraviny musia mať izbovú teplotu.
2. Krok
V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a štipkou soli. Nalejte kefír, premiešajte. Pridajte múku, sódu. Veľmi dobre premiešajte metličkou, aby zmizli hrudky múky. Potom pridáme olej.
3. Krok
Ešte raz dobre premiešame vareškou. Ak je cesto príliš husté, pridajte pár polievkových lyžíc vody. Cesto na hrubé palacinky by však nemalo byť tekuté, inak palacinky napučia a spadnú.
4. Krok
Predhrejte panvicu, ak je nepriľnavá, nemusíte ju mastiť. Nalejte naberačku cesta, roztečie sa samo, nemusíte ho prelievať po okrajoch ani rozotierať.. Ako sa roztečie, necháme takto zapiecť, kým sa neobjavia bublinky. Robíme to na miernom plameni..
5. Krok
Palacinku obrátime vareškou. Trochu opečte do zlatista. Vznikne 12 palaciniek s priemerom 14 cm.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1243 videní