Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Bratislavské rožky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Bratislavske rozky.jpg
7
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
andi1976.gportal.hu
  • Kusov: 24
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • Orechová plnka:
  • 200 g vlašských orechov
  • 120 g kryštálového cukru
  • 40 g strúhanky
  • podľa chuti hrozienka
  • mletá škorica
  • nastrúhaná citrónová kôra
  • štipka mletých klinčekov
  • cca 1 dcl vody
  • Maková plnka:
  • 200 g mletého maku
  • 120 g kryštálového cukru
  • 40 g strúhanky
  • citrónová kôra
  • podľa chuti hrozienka
  • štipka mletých klinčekov
  • mletá škorica
  • 1 dcl vody
  • Cesto:
  • 450 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • 125 g margarínu alebo masla
  • 60 g masti
  • 10 g soli
  • 25 g droždia
  • 1 žĺtok
  • 1,5 dcl mlieka
  • Na potretie: vajíčko
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Plnky si pripravíme: Vodu treba dobre prevariť s cukrom a potom zaliať ostatné zmiešané ingrediencie.. Necháme dobre vychladnúť. Vhodné je pripraviť si ich deň vopred.

2. Krok

Cesto: Z ingrediencií vymiesime pružné, tuhé cesto tak, že kvások nieje potrebné kysnúť, ale len doň rozdrviť. Mlieko pridávajte po malých dávkach, postupne! Množstvo mlieka závisí od kvality múky, preto sa môže líšiť!

3. Krok

Vypracované cesto necháme pol hodiny v chladničke. Potom rozdeľte na 24 kusov. Jeden tak 36 g .. Z kúskov vytvarujeme guľky a potom ich sploštíme rukami. Následne ich ľahko vyvaľkáme.

4. Krok

Vyvaľkané cesto musí mať hrúbku 2 mm. Obe naše plnky rozdelíme na 12a 12 rožkov.. a položíme ich na vyvaľkané cestá . zrolujeme do tvaru podkovičky podľa obrázka.

5. Krok

Uložíme ich na plech, natrieme žĺtkom (všade rovnako, inak to nebude pekné). Uložíme ich na chladné a vzdušné miesto a necháme vyschnúť. Nedávajte ich do chladničky, pretože vajíčka na vrchu neuschnú a nebude tam pekný mramor!

6. Krok

Ak sa asi po hodine a pol začnú od rožka odlepovať žĺtky, potrieme ich bielkom. Tiež by mali schnúť hodinu a pol.

7. Krok

Vo vyhriatej rúre na 180°C- 190°C cca. Pečieme do zlatista asi 10 minút.

reklama:

Rozky1.jpg
andi1976.gportal.hu
Rozky2.jpgRozky3.jpgRozky5.jpgRozky6.jpgRozky7.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2518 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.