- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- chlieb
- Chlieb pre začiatočníkov
Chlieb pre začiatočníkov
- Kusov: 1
- Porcií: 7
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 2:0 hod
Suroviny
- 3 hrnčeky hladkej múky
- 1 1/2 hrnčeka vlažnej vody
- 1 lyžička sušeného droždia
- 1 lyžička soli
- Na posypanie:
- rasca , hrubozrnná soľ, ľanové semienka
Postup prípravy
1. Krok
Všetky prísady okrem posýpky zmiešame v mise. Nemusíme miesiť , stačí premiešať vareškou aby sa všetky prísady spojili. Cesto necháme kysnúť pri izbovej teplote cez noc ( 12 hodín ideálne)
2. Krok
Zapekaciu misu aj s vrchnákom vložíme do rúry a necháme vyhriať na 230 °C.. Cesto preložíme na papier na pečenie a a potom vložíme do horúcej zapekacej misy.. Vrch môžeme posypať podľa chuti rascou alebo semienkami, môžete spraviť pár zárezov žiletkou.. Prikryjeme vrchnákom a pečieme 30 minút.. Potom odokryjeme a necháme piecť ešte 15 - 20 minút. Chlieb necháme vychladnúť na mriežke a krájame až po vychladnutí..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
801 videní