- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- chlieb
- Focaccia paradajková
Focaccia paradajková
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 0min
Ďaľšie jedlo, ktoré milujem!!! Celkovo milujem „kysnuté cesto“, aj s ním pracovať, aj ho zjesť (samozrejme po tepelnej úprave 😉 ). Ale musím si dávať pozor, lebo ak by som ho jedla stále, neviem, neviem. Vlastne viem, vyzerala by som presne ako to kysnuté cesto… Focaccia je úžasná aj v tom, že je variabilná, pripravíte si ju s tým čo máte radi. Moja Terka má najradšej so sušenými paradajkami a čiernymi olivami a ja s paradajkami alebo úplne „čistú“ iba s bylinkami. Cesto pripravujem podľa ITALA a doporučujem aj Vám ho vyskúšať. Pri miesení cesta treba počítať aj s múkou na podsypávanie 🙂
Suroviny
- múka hladká (používam špaldovú, niekedy aj celozrnnú) 500g
- voda teplá 4dl
- soľ
- droždie čerstvé 1/2 kocky
- soľ nerafinovaná morská
- olej olivový 5cl
Postup prípravy
1. Krok
Do misy som preosiala múku, pridala soľ, urobila jamku a do nej dala vodu, rozdrobené droždie a nechala vykysnúť kvások. Potom som pridala olej.
2. Krok
Cesto som vymiesila, trpezlivo a podsypávala aj múkou. Asi 15 minút. Cesto je skôr vláčnejšie.
3. Krok
Prikryla som utierkou a nechala podkysnúť aspoň na zdvojnásobenie.
4. Krok
Na plech som si dala papier na pečenie a naň vyklopila cesto.
5. Krok
Ruky som si naolejovala a cesto roztláčala na plechu do asi 0,5 cm výšky.
6. Krok
Na cesto si poukladajte na čo máte chuť :-) Opäť pozatláčajte prstami aj olejom a nechajte ešte chvíľu podkysnúť.
7. Krok
Dajte piecť do vyhriatej rúry na 225°C cca 10-15 minút. Je potrebné si čas odsledovať...
8. Krok
Dobrú chuť :-)
Priemerné hodnotenie receptu
(4.3 / 5)
12 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
47264 videní