Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Mrkvový korpus

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mrkvovy korpus web.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com 1000.menu
  • Kusov: 2
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 340 g polohrubej múky
  • 4 vajcia
  • 400 g krupicového cukru
  • 280 g oleja
  • 3 stredné mrkvy (275 g)
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka muškátového orieška
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vezmite veľkú misku a preosejte do nej múku. Múku nasýtite kyslíkom, vďaka čomu bude vaša piškóta nadýchanejšia.. Do múky nasypeme mletú škoricu, muškátový oriešok a sódu. Suché ingrediencie dobre premiešame metličkou.

2. Krok

Do ďalšej misky nasypeme cukor. Môžete tiež použiť biely a hnedý cukor na polovicu - to dá piškóte karamelovú príchuť. Nalejte rastlinný olej do cukru. Poriadne spolu rozšľaháme mixérom, kým nebude zmes hladká. Za stáleho šľahania do zmesi po jednom pridávame vajíčka. Potom pridajte suché ingrediencie k mokrým. Znova vymiešame šľahačom do hladka.

3. Krok

Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Ak je mrkva veľmi šťavnatá a pustí veľa tekutiny, vyžmýkajte ju. Do cesta pridáme nastrúhanú mrkvu a metličkou premiešame. Cesto je hotové.

4. Krok

Pripravte si formy na pečenie. Podľa tohto receptu vám radím upiecť nie jednu veľkú piškótu, ale niekoľko malých. Vysoká piškóta sa nemusí prepiecť. V ideálnom prípade vezmite tri formy s priemerom 16 cm. Mala som len dve 18cm priemer .. Formu nemusíte vymastiť, v ceste je veľa oleja. Cesto si rozdelíme na dve časti a nalejeme do foriem.

5. Krok

Vložte plech na pečenie s formami do rúry predhriatej na 160 ° C. Pečte piškóty 35-65 minút, presný čas bude závisieť od vlastností vašej rúry a veľkosti formy. Skontrolujte prepečenosť pomocou drevenej špajle - mala by vyjsť suchá zo stredu piškóty. Vyberte hotovú piškótu z rúry, nechajte ju vo forme asi 5 minút, potom ju vyberte z nej.. Ihneď korpus zabaľte do fólie a dajte do chladničky aspoň na 8 hodín.

6. Krok

Potom podľa potreby môžete korpus prerezať..

reklama:
Mrkvovy korpus web grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2066 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.