Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Mrkvový korpus

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Mrkvovy korpus web.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com 1000.menu
  • Kusov: 2
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:10 hod
reklama:

Suroviny

  • 340 g polohrubej múky
  • 4 vajcia
  • 400 g krupicového cukru
  • 280 g oleja
  • 3 stredné mrkvy (275 g)
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička mletej škorice
  • štipka muškátového orieška
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vezmite veľkú misku a preosejte do nej múku. Múku nasýtite kyslíkom, vďaka čomu bude vaša piškóta nadýchanejšia.. Do múky nasypeme mletú škoricu, muškátový oriešok a sódu. Suché ingrediencie dobre premiešame metličkou.

2. Krok

Do ďalšej misky nasypeme cukor. Môžete tiež použiť biely a hnedý cukor na polovicu - to dá piškóte karamelovú príchuť. Nalejte rastlinný olej do cukru. Poriadne spolu rozšľaháme mixérom, kým nebude zmes hladká. Za stáleho šľahania do zmesi po jednom pridávame vajíčka. Potom pridajte suché ingrediencie k mokrým. Znova vymiešame šľahačom do hladka.

3. Krok

Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Ak je mrkva veľmi šťavnatá a pustí veľa tekutiny, vyžmýkajte ju. Do cesta pridáme nastrúhanú mrkvu a metličkou premiešame. Cesto je hotové.

4. Krok

Pripravte si formy na pečenie. Podľa tohto receptu vám radím upiecť nie jednu veľkú piškótu, ale niekoľko malých. Vysoká piškóta sa nemusí prepiecť. V ideálnom prípade vezmite tri formy s priemerom 16 cm. Mala som len dve 18cm priemer .. Formu nemusíte vymastiť, v ceste je veľa oleja. Cesto si rozdelíme na dve časti a nalejeme do foriem.

5. Krok

Vložte plech na pečenie s formami do rúry predhriatej na 160 ° C. Pečte piškóty 35-65 minút, presný čas bude závisieť od vlastností vašej rúry a veľkosti formy. Skontrolujte prepečenosť pomocou drevenej špajle - mala by vyjsť suchá zo stredu piškóty. Vyberte hotovú piškótu z rúry, nechajte ju vo forme asi 5 minút, potom ju vyberte z nej.. Ihneď korpus zabaľte do fólie a dajte do chladničky aspoň na 8 hodín.

6. Krok

Potom podľa potreby môžete korpus prerezať..

reklama:
Mrkvovy korpus web grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1486 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.