- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- šaláty
- Šalát s čínskou kapustou, kukuricou a vajíčkami
Šalát s čínskou kapustou, kukuricou a vajíčkami
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 250 g čínskej kapusty
- 100 g sterilizovanej kukurice
- 1 uhorka
- 1 vajce
- 20 g petržlenovej vňate
- 2 lyžice kyslej smotany
- mleté čierne korenie a soľ
Postup prípravy
1. Krok
Otvorte konzervu kukurice a preceďte ju cez sitko, aby ste vypustili prebytočnú tekutinu. Najprv uvarte vajíčko a nechajte ho vychladnúť.
2. Krok
Kapustu nakrájame na tenké pásiky. Uhorku umyte, osušte, odrežte konce. Nakrájajte ju najskôr pozdĺžne na plátky a potom priečne na tenké pásiky. Ošúpané vajíčko tiež nakrájame na pásiky. Petržlenovú vňať nasekáme na jemno. Vložte všetky ingrediencie do hlbokej šalátovej misy, pridajte tam aj kukuricu. Soľ a korenie podľa chuti.
3. Krok
Pridajte kyslú smotanu a dobre všetko premiešajte. Ihneď podávajte - pretože zelenina pustí šťavu, ktorá ovplyvňuje chuť a vzhľad pokrmu. Ak ho robíte v predstihu, dajte šalát až do podávania bez dresingu do chladničky a tesne pred konzumáciou pridajte kyslú smotanu. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1998 videní