- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Jahodovo-citrónová minišarlotka
Jahodovo-citrónová minišarlotka
- Kusov: 3-4
- Porcií: 3-4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 150 g jahôd + na ozdobu
- 50 g práškového cukru
- nastrúhaná kôra z 1 citrónu
- 10 g želatíny v prášku
- 0,5 dcl vody
- 2,5 dcl smotany na šľahanie
- trochu horúceho mlieka
- dlhé piškóty
- ďalej potrebujeme stuhu
- šľahačku navyše
Postup prípravy
1. Krok
Jahody sa očistia a nasekajú. Tyčovým mixérom rozmixujeme na pyré spolu s práškovým cukrom a citrónovou kôrou. Želatína sa zmieša s vodou. Smotanu vyšľaháme a zapracujeme do nej ovocné pyré. Napučanú želatínu zohrejeme na miernom plameni a zapracujeme do krému metódou tepelného vyrovnávania. 3-4 menšie formy na tortičky s rovnými stenami vyložíme potravinárskou fóliou a naplníme ich krémom. Vrch tiež prekryjeme fóliou a nechajte cez noc v chladničke. Na druhý deň vyklopíme z formy, fóliu odstránime ..Piškóty trochu skrátime a spodok na chvíľu namočte do mlieka a poukladajte ich okolo zatuhnutého krému.. Nakoniec omotajte stuhou a vrch ozdobte šľahačkou a čerstvými jahodami...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
163 videní