Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Odpaľované venčeky so žĺtkovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Odpalovane venceky.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Odpaľované cesto:
  • 50 g oleja (asi 5 lyžíc)
  • 150 ml vody
  • štipka soli
  • 125 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • práškový cukor na posypanie
  • Žĺtkový krém:
  • 4 žĺtky
  • 60 g krupicového cukru
  • 25 g hladkej múky
  • 2 lyžičky Gustinu (Zlatého klasu)
  • 280 ml mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do väčšieho hrnca vlejte olej a vodu a uveďte do varu. Akonáhle sa na hladine začnú objavovať bublinky, vsypte múku a soľ - utvorí sa hruda pripomínajúca knedľu.

2. Krok

Hmotu vareškou v hrnci prevaľujte tak, aby sa začala odliepať od stien hrnca a akoby sa prichytávať na dno. Akonáhle je hmota homogénna, odstavte z plameňa .

3. Krok

Do cesta teraz zapracujte vajcia, najlepšie jedno po druhom a vždy ich dobre zapracujte a až potom pridajte ďalšie.. Cesto nechajte vychladnúť.

4. Krok

Rúru predhrejte na 200 °C. Vychladnuté cesto presuňte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou (alebo do silnejšieho plastového vrecka, ktorého odstrihnete roh) a jeho pomocou striekajte na plech úhľadné venčeky. Pečte ich asi 30 minút a rúru počas pečenia rozhodne neotvárajte! Upečené venčeky nechajte tiež dobre vychladnúť, potom ich rozkrojte a naplňte, napríklad žĺtkovým krémom.

5. Krok

Najprv šľahajte žĺtky s cukrom do svetlej peny. Potom k nim zašľahajte hladkú múku a 2 lyžičky kukuričného škrobu (maizeny). V hrubostennom kastróle zohrejte 280 ml plnotučného mlieka k bodu varu. Mlieko za stáleho šľahania prilievajte k žĺtkovej zmesi, potom všetko vlejte späť do kastróla a za stáleho šľahania opäť priveďte k varu. Šľahajte na miernom plameni do zhustnutia. Na povrch hotového krému položte fóliu , aby sa nevytvárala koža ..po vychladnutí ho znova našľaháme a plníme ním pomocou cukrárskeho vrecka venčeky..

reklama:
Odpalovane venceky grafika na blog.png
www.canva.com
Zltkovy kremgrafika na blog.png
www.canva.com

 

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

862 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.