Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Odpaľované venčeky so žĺtkovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Odpalovane venceky.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Odpaľované cesto:
  • 50 g oleja (asi 5 lyžíc)
  • 150 ml vody
  • štipka soli
  • 125 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • práškový cukor na posypanie
  • Žĺtkový krém:
  • 4 žĺtky
  • 60 g krupicového cukru
  • 25 g hladkej múky
  • 2 lyžičky Gustinu (Zlatého klasu)
  • 280 ml mlieka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do väčšieho hrnca vlejte olej a vodu a uveďte do varu. Akonáhle sa na hladine začnú objavovať bublinky, vsypte múku a soľ - utvorí sa hruda pripomínajúca knedľu.

2. Krok

Hmotu vareškou v hrnci prevaľujte tak, aby sa začala odliepať od stien hrnca a akoby sa prichytávať na dno. Akonáhle je hmota homogénna, odstavte z plameňa .

3. Krok

Do cesta teraz zapracujte vajcia, najlepšie jedno po druhom a vždy ich dobre zapracujte a až potom pridajte ďalšie.. Cesto nechajte vychladnúť.

4. Krok

Rúru predhrejte na 200 °C. Vychladnuté cesto presuňte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou (alebo do silnejšieho plastového vrecka, ktorého odstrihnete roh) a jeho pomocou striekajte na plech úhľadné venčeky. Pečte ich asi 30 minút a rúru počas pečenia rozhodne neotvárajte! Upečené venčeky nechajte tiež dobre vychladnúť, potom ich rozkrojte a naplňte, napríklad žĺtkovým krémom.

5. Krok

Najprv šľahajte žĺtky s cukrom do svetlej peny. Potom k nim zašľahajte hladkú múku a 2 lyžičky kukuričného škrobu (maizeny). V hrubostennom kastróle zohrejte 280 ml plnotučného mlieka k bodu varu. Mlieko za stáleho šľahania prilievajte k žĺtkovej zmesi, potom všetko vlejte späť do kastróla a za stáleho šľahania opäť priveďte k varu. Šľahajte na miernom plameni do zhustnutia. Na povrch hotového krému položte fóliu , aby sa nevytvárala koža ..po vychladnutí ho znova našľaháme a plníme ním pomocou cukrárskeho vrecka venčeky..

reklama:
Odpalovane venceky grafika na blog.png
www.canva.com
Zltkovy kremgrafika na blog.png
www.canva.com

 

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1092 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.