Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáce Pardubické perníčky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pardi 600 × 400 px.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 500 g hladkej múky
  • 240 ml mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 40 g oleja
  • 35 g kakaa
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 perníkové korenie
  • 1 vajce
  • Poleva:
  • 100 g práškového cukru
  • 1 bielok
  • 2 lyžičky vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V miske zmiešajte mlieko izbovej teploty, rastlinný olej, vajce a cukor. Všetko vyšľaháme metličkou do hladka. Prisypeme múku preosiatu cez sitko, kakao, prášok do pečiva a perníkové korenie. Vymiesime na mäkké, mierne lepivé cesto. Cesto sa vám bude spočiatku veľmi lepiť na ruky, ale pri miesení sa stane menej lepkavým a pružnejším. V dôsledku toho bude možné z cesta vytvoriť rovnomernú guľu. V prípade potreby môžete pridať ešte trochu múky, ale majte na pamäti, že prebytok múky spôsobí, že perníčky potom budú tvrdé a veľmi hutné. Ak je cesto veľmi lepkavé, najlepšie je natrieť si ruky rastlinným olejom.

2. Krok

Cesto dáme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na asi 2 cm hrubú vrstvu. Z cesta vykrajujeme vykrajovačkou alebo pohárom s priemerom 5-5,5 cm kolieska. Cesto jednoducho rozdelíte na cca 20 kúskov a perníčky ešte dotvarujete ručne.

3. Krok

Perníky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na 15-18 minút. Presný čas pečenia závisí od vašej rúry. Na spodok rúry môžete dať hrnček s vodou. Perníky lepšie vyskočia a budú nadýchané..

4. Krok

Pripravíme si polevu: Ak nechcete použiť surové vajce, môžete bielko nahradiť 2 polievkovými lyžicami citrónovej šťavy.. V miske zmiešame práškový cukor a bielok. Vyšľahajte šľahačom do hladka. Ku koncu pridáme vodu a hmotu ešte trochu prešľaháme. Poleva by mala byť tekutá.

5. Krok

Hotové perníky postupne namáčame v poleve. Presuňte ich na mriežku, aby sa vysušili.

reklama:
Pardi 600 × 400 px grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

534 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.