- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Medové vežičky
Medové vežičky
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Cesto:
- 60 g masla
- 2 vajcia
- 400 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 70 g medu
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- štipka soli
- Krém:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 250 g tvarohu alebo smotanového syra mascarpone
- 4 lyžice práškového cukru
- ďalej potrebujete:
- 100 g džemu podľa chuti
- 100 g ovocia podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
V nepriľnavej panvici zmiešajte maslo a med. Dajte na oheň a počkajte, kým sa maslo rozpustí. Samostatne vyšľaháme vajcia s cukrom . Za stáleho miešania pridáme k vajíčkam rozpustené maslo. Potom všetko nalejte späť do hrnca a vráťte späť na oheň. Za stáleho miešania priveďte do varu a odstavte z ohňa.
2. Krok
Pridajte sódu a premiešajte. Hmota začne peniť a zväčšovať svoj objem. Toto je reakcia medu so sódou. Nechajte všetko vychladnúť. Potom pridáme preosiatu múku a vymiesime cesto. Hotové cesto je mäkké, plastické a nelepí sa na ruky. Nechajte ho chvíľu odležať. Ak sa koláče neupečú okamžite, môžete cesto dať do vrecka a do chladničky a tam ho môžete mať chladničke aj týždeň.
3. Krok
Cesto rozvaľkajte na papieri na pečenie a vykrajovačom vykrajujte podľa veľkosti aké chcete kolieska.. Odstránime prebytočné cesto a papier presunieme na plech.. Vložte do rúry predhriatej na 180°C na 7 minút. Medové cesto sa pečie veľmi rýchlo. Kolieska získajú zlatú farbu. Necháme ich potom vychladnúť... Počet hotových koláčov bude závisieť od priemeru koliesok..
4. Krok
Na krém vyšľaháme šľahačku, obsah tuku od 33%, s práškovým cukrom do nadýchaného stabilného krému. Potom vmiešame smotanový syr alebo tvaroh.. Hotový krém nanesieme cukrárskym vreckom na medovníčky. V prípade potreby je možné do stredu dať džem. Veľmi sa mi páči kombinácia s džemom s čiernych ríbezlí. Koláčiky poskladajte, vložte do nádoby s vekom a nechajte cez noc v chladničke. V uzavretej nádobe všetka vlhkosť zo smotany vsiakne do koláčov a urobí ich mäkkými a šťavnatými. Hotové môžete ozdobiť akýmkoľvek ovocím
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
719 videní