Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medové vežičky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medove vezicky 600 × 400 px.png
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 10
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 60 g masla
  • 2 vajcia
  • 400 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 70 g medu
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • Krém:
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 250 g tvarohu alebo smotanového syra mascarpone
  • 4 lyžice práškového cukru
  • ďalej potrebujete:
  • 100 g džemu podľa chuti
  • 100 g ovocia podľa chuti
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V nepriľnavej panvici zmiešajte maslo a med. Dajte na oheň a počkajte, kým sa maslo rozpustí. Samostatne vyšľaháme vajcia s cukrom . Za stáleho miešania pridáme k vajíčkam rozpustené maslo. Potom všetko nalejte späť do hrnca a vráťte späť na oheň. Za stáleho miešania priveďte do varu a odstavte z ohňa.

2. Krok

Pridajte sódu a premiešajte. Hmota začne peniť a zväčšovať svoj objem. Toto je reakcia medu so sódou. Nechajte všetko vychladnúť. Potom pridáme preosiatu múku a vymiesime cesto. Hotové cesto je mäkké, plastické a nelepí sa na ruky. Nechajte ho chvíľu odležať. Ak sa koláče neupečú okamžite, môžete cesto dať do vrecka a do chladničky a tam ho môžete mať chladničke aj týždeň.

3. Krok

Cesto rozvaľkajte na papieri na pečenie a vykrajovačom vykrajujte podľa veľkosti aké chcete kolieska.. Odstránime prebytočné cesto a papier presunieme na plech.. Vložte do rúry predhriatej na 180°C na 7 minút. Medové cesto sa pečie veľmi rýchlo. Kolieska získajú zlatú farbu. Necháme ich potom vychladnúť... Počet hotových koláčov bude závisieť od priemeru koliesok..

4. Krok

Na krém vyšľaháme šľahačku, obsah tuku od 33%, s práškovým cukrom do nadýchaného stabilného krému. Potom vmiešame smotanový syr alebo tvaroh.. Hotový krém nanesieme cukrárskym vreckom na medovníčky. V prípade potreby je možné do stredu dať džem. Veľmi sa mi páči kombinácia s džemom s čiernych ríbezlí. Koláčiky poskladajte, vložte do nádoby s vekom a nechajte cez noc v chladničke. V uzavretej nádobe všetka vlhkosť zo smotany vsiakne do koláčov a urobí ich mäkkými a šťavnatými. Hotové môžete ozdobiť akýmkoľvek ovocím

reklama:
Medove vezicky 600 × 400 px grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

719 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.