Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Špargľa vyprážaná s parmezánom s osviežujúcim majonézovým dipom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Spargla s parmezanom 600 × 400 px.png
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Špargla:
  • 500 g bielej špargle (ale môžete použiť aj zelenú)
  • 70 g parmezánu
  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • soľ
  • olej
  • Osviežujúci dip:
  • 180 g majonézy
  • 1 citrón alebo limetka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ a mleté čierne korenie
  • mäta podľa chuti alebo pažítka
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Špargľu umyjeme, zbavíme drevnatých častí, nakrájame tak, aby sme mohli pracovať len s čerstvou a chrumkavou stonkovou časťou. Ak sú stonky veľmi tvrdé, očistíme ich škrabkou na zeleninu a potom opäť umyjeme.

2. Krok

Rozvarte mierne osolenú vodu osolenú vodu, potom špargľu najskôr blanšírujte: vložte do vriacej vody a varte 5 minút. Nemusíme variť domäkka, zostane chrumkavá. Potom ju preložte na niekoľko minút do ľadovej vody a nechajte vychladnúť. Dôkladne scedíme a necháme odkvapkať, môžeme ich presušiť na čistej a suchej kuchynskej utierke.

3. Krok

Potom dajte múku, vajcia a jemne nastrúhaný parmezán do samostatných misiek . Špargľu obalíme najprv v múke, potom vo vajciach a potom v parmezáne. Na záver trochu otraste, aby nadbytočný parmezán nevyšiel nazmar.

4. Krok

Rozohrejte veľké množstvo oleja, potom špargľu vysmažte do zlatista asi za 5-6 minút, v prípade potreby osušte na papierovej utierke, dochuťte trochou soli a čerstvo mletým čiernym korením.

5. Krok

Dip: Majonézu dáme do misky, nastrúhajte kôru z limetky alebo z citróna, vytlačte šťavu, pretlačte cesnak. Prípadne môžete pridať nadrobno nasekané lístky mäty alebo pažítky. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Ak môžeme, necháme pred podávaním chvíľu v chladničke, aby bol ešte chutnejší. Vysmážanú špargľu máčame pri jedení do dipu..

reklama:
Spargla s parmezanom 600 × 400 px grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

350 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.