- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Špargľa vyprážaná s parmezánom s osviežujúcim majonézovým dipom
Špargľa vyprážaná s parmezánom s osviežujúcim majonézovým dipom
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- Špargla:
- 500 g bielej špargle (ale môžete použiť aj zelenú)
- 70 g parmezánu
- 100 g hladkej múky
- 2 vajcia
- soľ
- olej
- Osviežujúci dip:
- 180 g majonézy
- 1 citrón alebo limetka
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie
- mäta podľa chuti alebo pažítka
Postup prípravy
1. Krok
Špargľu umyjeme, zbavíme drevnatých častí, nakrájame tak, aby sme mohli pracovať len s čerstvou a chrumkavou stonkovou časťou. Ak sú stonky veľmi tvrdé, očistíme ich škrabkou na zeleninu a potom opäť umyjeme.
2. Krok
Rozvarte mierne osolenú vodu osolenú vodu, potom špargľu najskôr blanšírujte: vložte do vriacej vody a varte 5 minút. Nemusíme variť domäkka, zostane chrumkavá. Potom ju preložte na niekoľko minút do ľadovej vody a nechajte vychladnúť. Dôkladne scedíme a necháme odkvapkať, môžeme ich presušiť na čistej a suchej kuchynskej utierke.
3. Krok
Potom dajte múku, vajcia a jemne nastrúhaný parmezán do samostatných misiek . Špargľu obalíme najprv v múke, potom vo vajciach a potom v parmezáne. Na záver trochu otraste, aby nadbytočný parmezán nevyšiel nazmar.
4. Krok
Rozohrejte veľké množstvo oleja, potom špargľu vysmažte do zlatista asi za 5-6 minút, v prípade potreby osušte na papierovej utierke, dochuťte trochou soli a čerstvo mletým čiernym korením.
5. Krok
Dip: Majonézu dáme do misky, nastrúhajte kôru z limetky alebo z citróna, vytlačte šťavu, pretlačte cesnak. Prípadne môžete pridať nadrobno nasekané lístky mäty alebo pažítky. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Ak môžeme, necháme pred podávaním chvíľu v chladničke, aby bol ešte chutnejší. Vysmážanú špargľu máčame pri jedení do dipu..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
350 videní