- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Bruschetta so strateným vajíčkom
Bruschetta so strateným vajíčkom
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 2 plátky bieleho chleba
- 2 vajcia
- 1 paradajka
- 1 lyžica oleja
- štipka soli
- mleté čierne korenie
- mladá cibuľka
Postup prípravy
1. Krok
Pošírované vajcia môžeme variť vo vriacej okyslenej vode, no nie vždy sa im to podarí. Ak chcete získať perfektné pošírované vajíčko, najlepšie je použiť potravinársku fóliu! Položte ju na šálky alebo poháre a urobte malé priehlbiny. Namažte priehlbiny rastlinným olejom a do každého vložte vajíčko. Snažte sa nerozbiť žĺtky. Ak fóliu vo vnútri nenamažete olejom, bude ťažké oddeliť hotové pošírované vajíčko. Opatrne zviažte konce fólií tak, aby boli vajíčka vo vrecúškach uzatvorené.
2. Krok
V hrnci prevarte vodu a vložte do nej vrecká s vajíčkami. Znížte teplotu na strednú a varte asi 2 minúty. Bielko by mal byť tuhé, ale žĺtok nie. Opatrne vyberte vrecká na tanier.
3. Krok
Plátky chleba pokvapkáme zvyšným rastlinným olejom. Opečte ich na panvici do zlatista z oboch strán a nechajte mierne vychladnúť. Paradajku umyjeme a nakrájame na plátky. Plátky chleba potrieme kyslou smotanou alebo majonézou. Na bruschettu poukladáme nakrájané paradajky. Pošírované vajcia položte na plátky paradajok a opatrne z nich odstráňte fóliu. Okoreníme a posypeme nasekanou zelenou cibuľkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
615 videní