Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládové palacinky s mascarpone krémom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Cokoladove palacinky.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 20
  • Porcií: 5
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 a 1/3 šálky mlieka
  • 1 vajce
  • 1 lyžica masla
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálka hladkej múky
  • 5 1/2 lyžice kakaa
  • 1/4 šálky cukru
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 115 g mascarpone
  • 1 lyžica medu
  • 1 pomaranč
  • 1 1/2 šálky smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Začnime s cestom na naše čokoládové palacinky. Nalejte mlieko do odmerky. Pridáme vajce, rozpustené maslo, vanilkový extrakt a vidličkou vyšľaháme do hladka. Ak nemáte vanilkový extrakt, v ďalšom kroku vymeňte časť bežného cukru za vanilkový cukor..

2. Krok

Preosejte múku do veľkej misy. Pridáme k nej kakao, cukor, prášok do pečiva, soľ a všetko dôkladne metličkou premiešame. To umožní, aby múčna zmes správne absorbovala vzduch a naše palacinky boli vzdušnejšie.

3. Krok

V strede suchých ingrediencií urobte jamku a nalejte do nej vaječnú zmes. Cesto vymiešame metličkou do hladka. Nemali by tam byť žiadne hrudky. Cesto prikryjeme fóliou a dáme ho na 30 minút do chladničky.

4. Krok

Vezmite malú liatinovú panvicu a jemne ju namažte olejom. Dobre ju zohrejte na stredne vysokej teplote. Vezmite naberačku a nalejte trochu cesta do stredu panvice. Otáčajte, aby sa cesto rovnomerne rozložilo. Ak sa vám zdá husté, pridajte trochu mlieka a dôkladne premiešajte.

5. Krok

Opekajte, kým sa na povrchu palacinky neobjavia charakteristické bubliny .Okraje jemne oddeľte špachtľou, aby ste sa uistili, že sa palacinka neprilepí. Otočte ju a opečte druhú stranu . Hotové čokoládové palacinky dáme na tanier a prikryjeme utierkou preloženou na polovicu. To im pomôže udržať ich mäkké. Výborne sa na to hodia aj veľké plastové pokrievky, ktoré používame ohrievanie jedla v mikrovlnke.

6. Krok

Plnka do palaciniek: Na začiatok vyšľaháme smotanový syr a med mixérom do hladka. Pridajte kôru z malého pomaranča a lyžicu jeho šťavy. Znova premiešajte. Buďte opatrní, keď budete strúhať kôru. Ak zachytíte bielu časť, plnka môže nakoniec zhorknúť. Do plnky pridajte smotanu a šľahajte do husta.. Neodporúčam použiť smotanu s nižším obsahom tuku, jednoducho sa vám nevyšľahá. Ak neplánujete náplň ihneď použiť, prikryte ju fóliou, aby priľnula k povrchu a vložte ju do chladničky.

7. Krok

Palacinky naplníme krémom a zvinieme do valčeka.. Na ozdobu môžete použiť pomarančovú kôru a práškový cukor. Čokoládové palacinky s náplňou musíte zjesť ihneď po naplnení. Ak chcete pripraviť obed dopredu, odložte palacinky a náplň oddelene.

reklama:
Cokoladove palacinky grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1648 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.