- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- palacinky
- Čokoládové palacinky s mascarpone krémom
Čokoládové palacinky s mascarpone krémom
- Kusov: 20
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 a 1/3 šálky mlieka
- 1 vajce
- 1 lyžica masla
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 šálka hladkej múky
- 5 1/2 lyžice kakaa
- 1/4 šálky cukru
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- štipka soli
- 115 g mascarpone
- 1 lyžica medu
- 1 pomaranč
- 1 1/2 šálky smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Začnime s cestom na naše čokoládové palacinky. Nalejte mlieko do odmerky. Pridáme vajce, rozpustené maslo, vanilkový extrakt a vidličkou vyšľaháme do hladka. Ak nemáte vanilkový extrakt, v ďalšom kroku vymeňte časť bežného cukru za vanilkový cukor..
2. Krok
Preosejte múku do veľkej misy. Pridáme k nej kakao, cukor, prášok do pečiva, soľ a všetko dôkladne metličkou premiešame. To umožní, aby múčna zmes správne absorbovala vzduch a naše palacinky boli vzdušnejšie.
3. Krok
V strede suchých ingrediencií urobte jamku a nalejte do nej vaječnú zmes. Cesto vymiešame metličkou do hladka. Nemali by tam byť žiadne hrudky. Cesto prikryjeme fóliou a dáme ho na 30 minút do chladničky.
4. Krok
Vezmite malú liatinovú panvicu a jemne ju namažte olejom. Dobre ju zohrejte na stredne vysokej teplote. Vezmite naberačku a nalejte trochu cesta do stredu panvice. Otáčajte, aby sa cesto rovnomerne rozložilo. Ak sa vám zdá husté, pridajte trochu mlieka a dôkladne premiešajte.
5. Krok
Opekajte, kým sa na povrchu palacinky neobjavia charakteristické bubliny .Okraje jemne oddeľte špachtľou, aby ste sa uistili, že sa palacinka neprilepí. Otočte ju a opečte druhú stranu . Hotové čokoládové palacinky dáme na tanier a prikryjeme utierkou preloženou na polovicu. To im pomôže udržať ich mäkké. Výborne sa na to hodia aj veľké plastové pokrievky, ktoré používame ohrievanie jedla v mikrovlnke.
6. Krok
Plnka do palaciniek: Na začiatok vyšľaháme smotanový syr a med mixérom do hladka. Pridajte kôru z malého pomaranča a lyžicu jeho šťavy. Znova premiešajte. Buďte opatrní, keď budete strúhať kôru. Ak zachytíte bielu časť, plnka môže nakoniec zhorknúť. Do plnky pridajte smotanu a šľahajte do husta.. Neodporúčam použiť smotanu s nižším obsahom tuku, jednoducho sa vám nevyšľahá. Ak neplánujete náplň ihneď použiť, prikryte ju fóliou, aby priľnula k povrchu a vložte ju do chladničky.
7. Krok
Palacinky naplníme krémom a zvinieme do valčeka.. Na ozdobu môžete použiť pomarančovú kôru a práškový cukor. Čokoládové palacinky s náplňou musíte zjesť ihneď po naplnení. Ak chcete pripraviť obed dopredu, odložte palacinky a náplň oddelene.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1648 videní