- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Mortadela
Mortadela
- Kusov: 1
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 1:40 hod
- Hotové Za: 0min
tento recept má pôvod v Taliansku, tam vraj mortadelu robili v každej dedine, v každej rodine a každý mal svoj vlastný recept… tento recept je hlbokého socializmu keď sme na kolene robili všetko možné aj nemožné…. či má tento recept niečo spoločné s pôvodným talianskym netuším, ale jedlo je to dobré, lepšie ako kupovaná saláma 🙂
Suroviny
- 500g bravčové mäso
- 250g kuracie mäso
- 150g mäkká papriková klobása
- 3-4 vajcia
- veľa cesnaku
- 1KL červená paprika sladká
- 1/2 KL červená paprika pálivá
- 1/4 KL mleté čierne korenie
- 1KL korenie štyroch farieb
- soľ
Postup prípravy
1. Krok
Bravčové mäso z plecka + kúsok prerasteného bôčika pomelieme. Kuracie mäso časť pokrájame na kocky a časť pomelieme. Celé korenie štyroch farieb podrvíme na hrubo, cesnak pretlačíme.
2. Krok
pomleté mäso, mäso pokrájané na kocky, ošúpanú klobásu pokrájanú na kocky, vajíčka, pretlačený cesnak a koreniny zmiešame. Vajíčka dáme podľa uváženia aj podľa veľkosti. Zmes veľmi dobre, ale ozaj veľmi dobre premiešame, zakryjeme fóliou a dáme do chladničky odležať aspoň na 12 hodín.
3. Krok
Potom zmes ešte raz dobre premiešame a naplníme mikroténový sáčok, alebo sáčok na tlačenku, konce pevne uviažeme
4. Krok
mortadelu dáme do parného hrnca na 100 minút alebo môžeme variť ponorenú a zaťaženú vo vode cca 1,5 hodiny podľa veľkosti.
5. Krok
Mortadelu necháme vychladnúť, potom ju posypeme červenou paprikou a môžeme krájať.... je výborná ako súčasť studenej misy, ako pohostenie pre návštevu, ale aj ako rýchla večera alebo medzi dva chleby na výlet do prírody :-)
6. Krok
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
15184 videní