- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Jemný čerešňový koláč
Jemný čerešňový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1,2 kg čerešní
- 250 g masla
- 6 vajec
- 250 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- 100 ml mlieka
- 350 g hladkej múky
- 120 g vanilkového pudingu
- 1 prášok do pečiva
Postup prípravy
1. Krok
Umyté čerešne odkôstkujte. V miske rozpustíme maslo a necháme mierne vychladnúť. Vaječné žĺtky s vanilkovým cukrom a cca. 100 g práškového cukru vymiešame do peny, potom po troškách pridávame maslo a mlieko.
2. Krok
Múku zmiešame s práškom do pečiva a vanilkovým pudingom, preosejeme do cesta a vymiešame do hladka. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, potom po troškách pridávame zvyšný cukor. 1/3 snehu zmiešame s cestom, zvyšný sneh potom jemne tiež vmiešame do cesta. Plech (30x40) vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto.. To potom uhladíme. Na cesto nasypeme čerešne. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C . Pečieme 40-45 minút.
3. Krok
Hotový koláč posypeme práškovým cukrom a nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
786 videní