- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Jablkový krémeš
Jablkový krémeš
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Cesto:
- 500 g hladkej múky
- 250 g masla alebo margarínu
- 150 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 žĺtky
- 2 lyžice kyslej smotany
- 1 prášok do pečiva
- Jablková plnka:
- 1,5 kg jabĺk
- 150 g cukru
- 1 lyžička mletej škorice
- Krém:
- 2 vanilkové pudingy
- 2 vanilkové cukre
- 150 g práškového cukru
- 600 ml mlieka
- 150 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Jablká sa umyjú, ošúpu a nastrúhajú na veľkom strúhadle. Šťavu mierne vytlačíme, aby cesto nenasiaklo. Prevaríme vo väčšom hrnci a dochutíme cukrom a škoricou. Odložte nabok vychladnúť.
2. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C. Suroviny na cesto vymiesime na jemné cesto a potom ho rozdelíme na 3 rovnaké časti. Každú časť vyvaľkáme na obdĺžnik 20x30 cm. Pečieme na plechu vystlaného s papierom na pečenie (alebo na zadnej strane plechu) 8-10 minút. Do svetlo hneda. Odložte nabok vychladnúť. Nevadí, ak je mäkké, chladnutím stvrdne.
3. Krok
Na krém rozmiešame do hladka pudingový prášok a vanilkový cukor, ako aj 2 lyžice práškového cukru, najskôr v 1,5 dl mlieka, potom rozvaríme so zvyšným mliekom a uvaríme z neho hustý puding. Prikryjeme fóliou( priamo, nie na vrch hrnca - tak sa nevytvorí koža) a vychladíme. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, potom zmiešame s vychladnutým pudingovým krémom.
4. Krok
Prvý plát cesta , položíme na podnos alebo tanier. Na plát rozotrieme jablkovú plnku. Na vrch položíme druhý plát a potom naň rovnomerne rozotrieme vanilkový krém. Tretí plát sa umiestni na vrch. Odložíme na noc do chladničky. Na druhý deň nakrájame na kocky a posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
819 videní