- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Torta Pavlova
Torta Pavlova
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 2:5 hod
- Hotové Za: 2:25 hod
Suroviny
- 3 bielky
- štipka soli
- 200 g práškového cukru
- 1 lyžička škrobu
- 1 lyžica jablčného octu
- 250 ml smotany na šľahanie
- 400 g drobného ovocia poľa chuti
- ak chcete čokoláda
Postup prípravy
1. Krok
Najprv si vyšľaháme bielky so štipkou soli. keď sa vytvorí sneh , začnite po lyžiciach pridávať cukor. Nakoniec pridajte škrob a ocot a miešajte , kým nebude sneh tuhý a lesklý.. Na papier na pečenie navrstvite sneh a upravte ho do tvaru torty. Rúru predhrejte na 150°C a vložte sneh na 3 minúty.. Potom teplotu stiahnite na 90°C a sušte asi 2 hodiny. Po dokončení nechajte úplne vychladnúť.. Medzitým môžete rozpustiť čokoládu , to jedno či tmavú mliečnu alebo bielu a pokvapkáme čokoládou, pridáme šľahačku a na vrch uložíme drobné ovocie..
Tip :Keď do snehu pridáte nadrobno nasekanú čokoládu na varenie , získate perfektný čokoládový základ torty
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
224 videní