- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- vegan
- Vegan chilli sin carne
Vegan chilli sin carne
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 liter zeleninového vývaru
- 100 g sójového granulátu
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 väčšiu cibuľu
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 mrkvu
- 1 stonku zeleru
- soľ a mleté čierne korenie
- 6 čili papričiek
- 1 lyžičku mletej škorice
- 1 lyžičku mletej červenej papriky
- 1 lyžičku mletej rímskej rasce
- 400 ml konzervu lúpaných paradajok
- 1 červenú papriku
- 500 ml vody
- 1 lyžičku oregana
- 400 ml konzervu červenej fazule
- 1 lyžičku kakaa alebo kocku horkej čokolády
- 1 dcl paradajkového pretlaku
Postup prípravy
1. Krok
Najprv si v zeleninovom vývare pripravíme sójový granulát, ktorý necháme prejsť varom, a potom ho na 5 minút necháme napučať.. Následne ho zlejeme cez sitko a lyžicou z neho vytlačíme prebytočnú vodu.
2. Krok
Vo veľkej panvici zhreje olivový olej, a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a spolu osmažíme do voňava. Pridáme na malé kúsky nakrájaný zeler a mrkvu , osolíme a opekáme do mäkka. Potom pridáme na plameni a vmiešame sójový granulát. osolíme , okoreníme , pridáme chilli papričky nakrájané na malé kúsky.. Restujeme až kým sa granulát nezačne lepiť na dno hrnca. Primiešame škoricu , mletú červenú papriku, a rímsku rascu, dôkladne premiešajte a pár sekúnd opražte.
3. Krok
Potom pridáme paradajky vo vlastnej šťave, paradajkový pretlak . sprudka minútu smažíme , pridáme papriku nakrájanú na prúžky, podlejeme vodou a po zovretí stiahneme plameň. Dusme kým paprika nezmäkne. Potom už pridáme len oregano, fazuľu , kakao a odstavíme.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
569 videní