Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Baklažánový vejár

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Baklazanovy vejar.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 1:20 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • 4 baklažány
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžica soli
  • 4 veľké paradajky
  • 200 g syra eidam
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • 4 cibule
  • špajdle
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Baklažány umyte, osušte a ostrým nožom nakrájajte tak, aby ste vytvorili vejár. Baklažány zbavíte horkej chuti . keď ich poriadne osolíte, pokvapkáte citrónovou šťavou a necháte na utierke asi 45 minút sa vypotiť.. Potom ich umyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať. Veľké paradajky a cibule nakrájajte na kolieska a striedavo ich vkladajte medzi vejáriky. Syr nakrájajte na plátky a ten tiež vložte medzi vejáriky.. Aby všetky ingrediencie držali pokope , môžete si pomôcť špajdľou a vejár prepichnúť. Na záver všetko posypte strúčikmi cesnaku nasekanými na plátky , a s nasekanou petržlenovou vňaťou a strúhaným syrom. Zapekajte hodinu pod alobalom v rúre ktorú ste vyhriali na 180°C a potom ešte 20 minút odokryté..

reklama:

Baklažán môžete prekladať aj šunkou a mozzarellou, hubami s kozím syrom.. Chutná je aj verzia so slaninkou alebo s klobáskou.

 

Baklazanovy vejar grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

326 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.