- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Višňová torta
Višňová torta
- Kusov: 1
- Porcií: 16
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 3 vajcia
- 70 g cukru
- 70 g polohrubej múky
- 1,5 lyžice kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 2 lyžice oleja
- Čokoládový krém:
- 375 ml smotany na šľahanie
- 300 g masla
- 225 g tmavej čokolády
- 1 lyžica kakaa
- 1 višňový kompót
- Čokoládová poleva:
- 150 g tmavej čokolády
- 1,5 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr pripravte krém. Rozlámte čokoládu na malé kúsky. Smotana sa zahreje s kakaom a potom sa naleje na kúsky čokolády. Miešajte silikónovou stierkou, kým nebude zmes úplne homogénna. Potom pridáme maslo nakrájané na malé kocky a miešame, kým sa posledná kocka masla nerozpustí. Vložíme do chladničky a necháme úplne vychladnúť.
2. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C. Na dno okrúhlej tortovej formy s priemerom 22 cm dáme papier na pečenie. Zmiešajte múku, kakaový prášok a prášok do pečiva. Vymiešame ručným šľahačom vajíčka s cukrom na penu. Vmiešame olej a jemne doň zamiešame zmes kakaovej múky. Cesto vylejeme do tortovej formy, zľahka vyrovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre 15 minút. Položte na mriežku a nechajte vychladnúť.
3. Krok
Vychladnutý čokoládový krém poriadne vyšľaháme ručným šľahačom. Rám z tortovej formy , kde sa piekol korpus si položíme na podnos.. Na dno dáme piškótu . 4 lyžice z vyšľahaného krému si dáme do cukrárskeho vrecka , Polovicu krému rozotrieme na piškótu . Odložíme si bokom 16 krásnych višní a ostatne vtlačíme do krému.. Potom rozotrieme aj ostatný krém a uhladíme povrch..
4. Krok
Na polevu si vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu , a primiešame olej.. Polevu vymiešame do hladka.. a nalejeme na krém.. Odložíme do chladničky zatuhnúť. Keď je čokoláda stuhnutá z krémom vo vrecku urobíme 16 ružičiek po obvode torty .. Každý kopček krému ozdobíme višňou a dáme tortu dobre vychladiť.. Pred podávaním nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1349 videní