Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Medová torta s mascarpone krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Medova torta.jpg
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • Medové pláty:
  • 150 g masla
  • 100 g medu
  • 3 vajcia
  • 550 g hladkej múky
  • 230 g práškového cukru
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • Krém:
  • 450 ml smotany na šľahanie
  • 250 g mascarpone
  • 4 lyžice práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V nepriľnavej panvici rozpustíme maslo a med. Potom necháme mierne vychladnúť. Samostatne vyšľaháme vajcia a cukor do hladka. Zmiešajte medovú zmes a vajíčkovú. Dajte všetko späť na oheň. Priveďte do varu a pridajte sódu. Sóda zreaguje s medom a celá hmota začne peniť. Odstráňte panvicu z ohňa a miešajte ešte minútu. Potom nechajte hmotu vychladnúť na izbovú teplotu. Do teplej medovej hmoty nasypeme preosiatu múku a vymiesime cesto. V množstve múky sa riaďte konzistenciou hotového cesta. Hotové cesto je veľmi jemné a prakticky sa nelepí na ruky. Nechajte ho10-15 minút odležať.

2. Krok

Z hotového cesta môžete piecť pláty akéhokoľvek tvaru a veľkosti. Môžete urobiť tortu s výškou 2 plátov alebo napríklad 5 . Ja robievam tortu v 3 vrstvách. Cesto rozvaľkáme na tenko a popicháme vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo. Pláty pečieme v predhriatej rúre na 180°C 5-7minút. Medovníky sa upečú veľmi rýchlo. Hotové sú , keď majú zlatú farbu. Pláty necháme vychladnúť.

3. Krok

Na prípravu krému vyšľaháme šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom na nadýchaný krém. Potom vmiešame mascarpone. Pod prvý plát dajte trochu krému, aby sa nešmýkal po podklade alebo na plechu. Tortu potom plníme cukrárskym vreckom s okrúhlou tryskou... Keď naplníme všetky tri pláty dáme tortu do vzduchotesného obalu a necháme v chladničke cez noc , alebo pár dní odpočívať , aby zmäkla.. Na druhý deň ozdobíme ovocím podľa chuti a fantázie..

reklama:
Medova torta grafika na blog.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5563 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.