- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Medová torta s mascarpone krémom
Medová torta s mascarpone krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- Medové pláty:
- 150 g masla
- 100 g medu
- 3 vajcia
- 550 g hladkej múky
- 230 g práškového cukru
- 1 lyžička jedlej sódy
- Krém:
- 450 ml smotany na šľahanie
- 250 g mascarpone
- 4 lyžice práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
V nepriľnavej panvici rozpustíme maslo a med. Potom necháme mierne vychladnúť. Samostatne vyšľaháme vajcia a cukor do hladka. Zmiešajte medovú zmes a vajíčkovú. Dajte všetko späť na oheň. Priveďte do varu a pridajte sódu. Sóda zreaguje s medom a celá hmota začne peniť. Odstráňte panvicu z ohňa a miešajte ešte minútu. Potom nechajte hmotu vychladnúť na izbovú teplotu. Do teplej medovej hmoty nasypeme preosiatu múku a vymiesime cesto. V množstve múky sa riaďte konzistenciou hotového cesta. Hotové cesto je veľmi jemné a prakticky sa nelepí na ruky. Nechajte ho10-15 minút odležať.
2. Krok
Z hotového cesta môžete piecť pláty akéhokoľvek tvaru a veľkosti. Môžete urobiť tortu s výškou 2 plátov alebo napríklad 5 . Ja robievam tortu v 3 vrstvách. Cesto rozvaľkáme na tenko a popicháme vidličkou, aby sa pri pečení nenafúklo. Pláty pečieme v predhriatej rúre na 180°C 5-7minút. Medovníky sa upečú veľmi rýchlo. Hotové sú , keď majú zlatú farbu. Pláty necháme vychladnúť.
3. Krok
Na prípravu krému vyšľaháme šľahačkovú smotanu s práškovým cukrom na nadýchaný krém. Potom vmiešame mascarpone. Pod prvý plát dajte trochu krému, aby sa nešmýkal po podklade alebo na plechu. Tortu potom plníme cukrárskym vreckom s okrúhlou tryskou... Keď naplníme všetky tri pláty dáme tortu do vzduchotesného obalu a necháme v chladničke cez noc , alebo pár dní odpočívať , aby zmäkla.. Na druhý deň ozdobíme ovocím podľa chuti a fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5563 videní