- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Broskyňovo tvarohové kocky
Broskyňovo tvarohové kocky
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta:
- 3 vajcia
- 3 lyžice práškového cukru
- 3 lyžice polohrubej múky
- 1 pomaranč
- Na krém :
- 250 g tvarohu
- 2 vanilkové cukre
- 1 lyžička vanilkovej arómy
- 1 pomaranč
- 800 g konzervových broskýň
- 250 g mascarpone
- 2,5 dcl smotany na šľahanie
- cukor podľa chuti
- 1 šľahačkový stužovač
- Na želé:
- 2 tortové želé
- 3 dcl broskyňovej šťavy
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia rozdeľte na bielky a žĺtky.. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuha, potom múku vmiešame striedavo so žĺtkami do peny, potom opatrne vmiešame pomarančovú kôru. Vznikne vám tuhé hladké piškótové cesto, ktoré vylejete na menší plech vystlaný papierom na pečenie a pečiete pri 180°C 15 minút. Po upečení necháte vychladnúť.
2. Krok
Tvaroh rozdrvíme vidličkou a vmiešame vanilkový cukor, vanilkovú arómu a nastrúhanú pomarančovú kôru. Časť broskyňovej konzervy nakrájame na malé kúsky a vmiešame do tvarohu. Mascarpone vopred vyberieme z chladničky, aby malo izbovú teplotu a vmiešame do tvarohu. Šľahačku vyšľaháme s trochou cukru a stužovačom do tuhej peny, ktorú zmiešame s tvarohom. Tvarohový krém natrieme na piškótu a rovnomerne uhladíme. Broskyne nakrájajte na plátky a poukladajte vedľa seba na tvarohový krém, potom vložte koláčik na hodinu do chladničky.
3. Krok
Tortové želé zmiešame so zohriatym broskyňovým sirupom a mierne vychladnutú zmes nalejeme na broskyne tak, aby boli zakryté. Necháme v chladničke úplne zatuhnúť pár hodín..
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
764 videní