Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládovo kávový cheesecake

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A okoladovo kavova cheesecake 1.png
4
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 1:30 hod
  • Hotové Za: 1:50 hod
reklama:

Suroviny

  • Sušienkový základ:
  • 200 g maslových sušienok
  • 1 lyžica nesladeného kakaového prášku
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 50 g masla
  • Kávová mascarpone plnka:
  • 600 g mascarpone
  • 150 g práškového cukru
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 75 g kyslej smotany
  • kvapka vanilkovej arómy
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice škrobu
  • Čokoládová ganache:
  • 100 g tmavej čokolády
  • 80 g smotany na šľahanie
  • 1 lyžica medu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 160°C. Dno a boky tortovej formy s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie.

2. Krok

Vložte sušienky, hnedý cukor a kakaový prášok do kuchynského robota a všetko rozdrvte na jemnú konzistenciu podobnú piesku. Roztopené maslo pridáme a spolu premiešame.

3. Krok

Do tortovej formy natlačíme mrveničku pomocou malého pohára tak, aby cesto siahalo vysoko cez boky formy. Pečieme v rúre 10 minút pri 160°C, potom necháme vychladnúť. Okolo tortovej formy oviňte alobal, aby ste sa uistili, že je uzavretá pred vodou, keď ju počas pečenia vložíte do vodného kúpeľa.

4. Krok

Vo veľkej mise vymiešame smotanový syr do peny. Potom postupne pridávame práškový cukor. Počas miešania občas zoškrabte bok misky, potom prisypte instantnú kávu a opatrne premiešajte. Môžeme pridať aj kyslú smotanu a vanilkový extrakt. Potom po jednom pridávame vajíčka a nakoniec škrob. Miešajte na nízkej rýchlosti, kým sa nespojí. Po úplnom premiešaní zoškrabte steny misky a uistite sa, že je hmota dostatočne hladká a rovnomerná. Nalejte krém do formy a niekoľkokrát ňou poklepte o dosku, aby sa vytlačili vzduchové bubliny.

5. Krok

Prevarte vodu a nalejte ju do veľkej zapekacej misy vysokej aspoň 5 cm, potom formu vložte do vodného kúpeľa. Opatrne preložte plech do rúry a uistite sa, že sa pod hliníkovú fóliu nedostala voda. Pečieme cca jeden a pol hodiny pri 160°C. Ak vrch veľmi hnedne, prikryjeme ho alobalom. Po uplynutí času rúru vypneme a pootvoríme dvierka rúry a necháme cheesecake vnútri vychladnúť. Potom ho vyberte z vodného kúpeľa. Odstráňte hliníkovú fóliu a nechajte ju úplne vychladnúť pri izbovej teplote. Nakoniec, keď bude mať izbovú teplotu, vložíme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň 6-8 hodín alebo cez noc.

6. Krok

GANACHE: Čokoládu spolu so smotanou, maslom a medom rozpustíme nad parou, potom jemne vareškou vymiešame do hladka. Mierne vychladnutú ganache nalejeme na vychladený cheesecake a pekne a rovnomerne rozotrieme.

7. Krok

Ozdobte hoblinkami čokolády a čerstvým ovocím. Pred podávaním uchovávajte v chladničke, kde vydrží 4-5 dní v uzavretej nádobe..

reklama:

1 1.png
Postup prípravy 1. Krok Rúru predhrejeme na 160°C. Dno a boky tortovej formy s priemerom 20 cm vystelieme papierom na pečenie. 2. Krok Vložte sušienky, hnedý cukor a kakaový prášok do kuchynského robota a všetko rozdrvte na jemnú konzistenciu podobnú piesku. Roztopené maslo pridáme a spolu premiešame. 3. Krok Do tortovej formy natlačíme mrveničku pomocou malého pohára tak, aby cesto siahalo vysoko cez boky formy. Pečieme v rúre 10 minút pri 160°C, potom necháme vychladnúť. Okolo tortovej formy oviňte alobal, aby ste sa uistili, že je uzavretá pred vodou, keď ju počas pečenia vložíte do vodného kúpeľa. 4. Krok Vo veľkej mise vymiešame smotanový syr do peny. Potom postupne pridávame práškový cukor. Počas miešania občas zoškrabte bok misky, potom prisypte instantnú kávu a opatrne premiešajte. Môžeme pridať aj kyslú smotanu a vanilkový extrakt. Potom po jednom pridávame vajíčka a nakoniec škrob. Miešajte na nízkej rýchlosti, kým sa nespojí. Po úplnom premiešaní zoškrabte steny misky a uistite sa, že je hmota dostatočne hladká a rovnomerná. Nalejte krém do formy a niekoľkokrát ňou poklepte o dosku, aby sa vytlačili vzduchové bubliny. 5. Krok Prevarte vodu a nalejte ju do veľkej zapekacej misy vysokej aspoň 5 cm, potom formu vložte do vodného kúpeľa. Opatrne preložte plech do rúry a uistite sa, že sa pod hliníkovú fóliu nedostala voda. Pečieme cca jeden a pol hodiny pri 160°C. Ak vrch veľmi hnedne, prikryjeme ho alobalom. Po uplynutí času rúru vypneme a pootvoríme dvierka rúry a necháme cheesecake vnútri vychladnúť. Potom ho vyberte z vodného kúpeľa. Odstráňte hliníkovú fóliu a nechajte ju úplne vychladnúť pri izbovej teplote. Nakoniec, keď bude mať izbovú teplotu, vložíme do chladničky a necháme stuhnúť aspoň 6-8 hodín alebo cez noc. 6. Krok GANACHE: Čokoládu spolu so smotanou, maslom a medom rozpustíme nad parou, potom jemne vareškou vymiešame do hladka. Mierne vychladnutú ganache nalejeme na vychladený cheesecake a pekne a rovnomerne rozotrieme. 7. Krok Ozdobte hoblinkami čokolády a čerstvým ovocím. Pred podávaním uchovávajte v chladničke, kde vydrží 4-5 dní v uzavretej nádobe..
2 1.png

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

456 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.