Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Piškótová roláda plnená limetkovo-mätovým mascarpone krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Piskotova rolada plnena limetkovo matovym mascarpone kremom.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
sutigolyo.wordpress.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • 60 g hladkej múky
  • 50 g práškového cukru
  • Krém:
  • 300 g mascarpone
  • 2 ks limetky (kôra)
  • 1/2 limetky šťava
  • 3 lyžice práškového cukru
  • 10 lístkov mäty
  • Čokoládová poleva:
  • 100 g tmavej čokolády
  • 100 ml smotany na šľahanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru predhrejeme na 180 °C . Z bielkov vyšľaháme tuhšiu penu. Vaječné žĺtky vymiešame s cukrom do biela.. Múku postupne preosejeme k žĺtkovému cukru a medzitým pridáme penu z bielkov. Cesto voľne vymiešame, vylejeme na plech (25×35) pokrytý s papierom na pečenie a pekne uhladíme, aby sme získali rovný povrch. Pečieme asi 15-20 minút. Upečený plát ešte teplý zrolujeme na kuchynskú utierku a necháme vychladnúť, aby nabral tvar rolády.

2. Krok

Na krém dáme do misky mascarpone a práškový cukor, pridáme kôru z 2 limetiek a vytlačíme šťavu z polovice limetky. Listy mäty nasekáme ostrým nožom a pridáme k mascarpone. Krém vyšľaháme a vložíme späť do chladničky. Na čokoládovú vrstvu zahrejte smotanu na bod varu, potom pridajte nalámanú čokoládu, počkajte 1-2 minúty, kým sa roztopí, a potom miešajte, kým nevznikne homogénna konzistencia. Necháme trochu vychladnúť. Z kuchynskej utierky rozvinieme piškótu, potrieme 3/4 smotanovej čokolády a dáme na 20 minút do chladničky. Potom vyberieme z chladničky, natrieme krémom z mascarpone a zvinieme. Piškótovú rolku polejeme zvyšnou čokoládou a dáme na hodinu späť do chladničky. Ozdobte lístkami mäty.

reklama:
Piskotova rolada plnena limetkovo matovym mascarpone kremom prispevok na instagram stvorcovy.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

591 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.