- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Piškótová roláda plnená limetkovo-mätovým mascarpone krémom
Piškótová roláda plnená limetkovo-mätovým mascarpone krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Piškóta:
- 3 vajcia
- 60 g hladkej múky
- 50 g práškového cukru
- Krém:
- 300 g mascarpone
- 2 ks limetky (kôra)
- 1/2 limetky šťava
- 3 lyžice práškového cukru
- 10 lístkov mäty
- Čokoládová poleva:
- 100 g tmavej čokolády
- 100 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180 °C . Z bielkov vyšľaháme tuhšiu penu. Vaječné žĺtky vymiešame s cukrom do biela.. Múku postupne preosejeme k žĺtkovému cukru a medzitým pridáme penu z bielkov. Cesto voľne vymiešame, vylejeme na plech (25×35) pokrytý s papierom na pečenie a pekne uhladíme, aby sme získali rovný povrch. Pečieme asi 15-20 minút. Upečený plát ešte teplý zrolujeme na kuchynskú utierku a necháme vychladnúť, aby nabral tvar rolády.
2. Krok
Na krém dáme do misky mascarpone a práškový cukor, pridáme kôru z 2 limetiek a vytlačíme šťavu z polovice limetky. Listy mäty nasekáme ostrým nožom a pridáme k mascarpone. Krém vyšľaháme a vložíme späť do chladničky. Na čokoládovú vrstvu zahrejte smotanu na bod varu, potom pridajte nalámanú čokoládu, počkajte 1-2 minúty, kým sa roztopí, a potom miešajte, kým nevznikne homogénna konzistencia. Necháme trochu vychladnúť. Z kuchynskej utierky rozvinieme piškótu, potrieme 3/4 smotanovej čokolády a dáme na 20 minút do chladničky. Potom vyberieme z chladničky, natrieme krémom z mascarpone a zvinieme. Piškótovú rolku polejeme zvyšnou čokoládou a dáme na hodinu späť do chladničky. Ozdobte lístkami mäty.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
591 videní