- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Fašírky s paradajkovou omáčkou a špagetami
Fašírky s paradajkovou omáčkou a špagetami
- Kusov: 16
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 4 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
- 2 lyžice horčice
- 1 vajce
- mleté čierne korenie
- oregano
- bazalka
- soľ
- 6 strúčikov cesnaku
- 6 lyžíc oleja
- 4,5 dcl paradajok vo vlastnej šťave
- 0,5 dcl červeného vínneho octu
- 400 g špagiet
- Na posypanie:
- parmezán
- petržlenová vňať
Postup prípravy
1. Krok
Posypeme mleté mäso nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou, pridáme horčicu, vajíčko, posypeme čiernym korením, oreganom, bazalkou, soľou a pretlačíme 4 strúčiky cesnaku. Všetko premiešame a rozdelíme na 16 častí a tvarujeme guličky. Odložte do chladničky.
2. Krok
Nalejte olej do panvice a zohrejte ho. Fašírky v ňom rýchlo osmažte, aby chytili trochu kôrky, potom to celé zalejeme paradajkovou šťavou a pokvapkáme ešte trochou červeného vínneho octu. Guľky dusíme v paradajkovej omáčke na miernom ohni 30 minút. Pred odstavením do omáčky pretlačíme 2 strúčiky cesnaku a premiešame.
3. Krok
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale, na tanieri z nich urobíme malé hniezdo, do stredu uložíme 4 guľky a prelejeme ich paradajkovou omáčkou. Nakoniec vrch posypeme 1 lyžicou strúhaného parmezánu a štipkou nasekanej petržlenovej vňate. Skvele sa k tomu hodí pohár suchého červeného vína!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
641 videní