- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Rez Čierny les
Rez Čierny les
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Cesto :
- 250 g masla
- 300 g tmavej čokolády
- 3 lyžice kávy
- 5 vajec
- 350 g hnedého cukru
- 0,5 lyžičky prášku do pečiva
- 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
- 320 g polohrubej múky
- 140 g kyslej smotany
- Krém:
- 250 g mascrpone
- 150 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkovej arómy
- 2 dcl smotany na šľahanie
- 50 g tmavej čokolády
- 2 plátky želatíny
- 250 g višní
- Poleva :
- 100 g tmavej čokolády
- 1 lyžica oleja
Postup prípravy
1. Krok
Na cesto si nad parou rozpustíme maslo s nasekanou čokoládou, potom pridáme kávu. Vajcia vyšľaháme s hnedým cukrom a vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, sódou bikarbónou a soľou. vymiešame dohladka. Polejte rozpustenou maslovo-kávovou čokoládou a nakoniec pridajte kyslú smotanu.
2. Krok
Cesto uhladíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170°C na 45 minút..
3. Krok
Na krém vymiešame mascarpone s práškovým cukrom a vanilkou do hladka, potom vmiešame hustú smotanu. Čokoládu nastrúhame nahrubo a pridáme do krému. Plátky želatíny namočíme do studenej vody, potom ich vyžmýkame a na miernom ohni roztopíme a necháme trochu vychladnúť. Tú vmiešame do krému spolu s vykôstkovanými čerešňami.
4. Krok
Pripravený krém natrieme na vychladnuté cesto a potom vložíme stuhnúť do chladničky. Koláč polejeme rozpustenou čokoládou a po niekoľkohodinovom chladení podávame nakrájaný na plátky.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1175 videní