Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Rez Čierny les

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rez a ierny les.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Rez Čierny les
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 250 g masla
  • 300 g tmavej čokolády
  • 3 lyžice kávy
  • 5 vajec
  • 350 g hnedého cukru
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 0,5 lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 320 g polohrubej múky
  • 140 g kyslej smotany
  • Krém:
  • 250 g mascrpone
  • 150 g práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • 2 dcl smotany na šľahanie
  • 50 g tmavej čokolády
  • 2 plátky želatíny
  • 250 g višní
  • Poleva :
  • 100 g tmavej čokolády
  • 1 lyžica oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na cesto si nad parou rozpustíme maslo s nasekanou čokoládou, potom pridáme kávu. Vajcia vyšľaháme s hnedým cukrom a vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, sódou bikarbónou a soľou. vymiešame dohladka. Polejte rozpustenou maslovo-kávovou čokoládou a nakoniec pridajte kyslú smotanu.

2. Krok

Cesto uhladíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 170°C na 45 minút..

3. Krok

Na krém vymiešame mascarpone s práškovým cukrom a vanilkou do hladka, potom vmiešame hustú smotanu. Čokoládu nastrúhame nahrubo a pridáme do krému. Plátky želatíny namočíme do studenej vody, potom ich vyžmýkame a na miernom ohni roztopíme a necháme trochu vychladnúť. Tú vmiešame do krému spolu s vykôstkovanými čerešňami.

4. Krok

Pripravený krém natrieme na vychladnuté cesto a potom vložíme stuhnúť do chladničky. Koláč polejeme rozpustenou čokoládou a po niekoľkohodinovom chladení podávame nakrájaný na plátky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1175 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.