- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zemiaky
- Cesnaková zemiaková kaša
Cesnaková zemiaková kaša

- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 kg zemiakov
- 2 cesnaky
- 50 g masla
- 100 ml mlieka
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Z cesnakov odrežeme vrchy, polejeme rastlinným olejom a pečieme v rúre 30-40 minút do mäkka pri teplote 175°C .. Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na väčšie kusy. Uvaríme do mäkka v osolenej vode. Vodu scedíme, zemiaky roztlačíme vidličkou alebo pučítkom.. Pridajte maslo a zohriate mlieko. Vyšľahajte pyré do požadovanej konzistencie. Upečený cesnak vytlačíme zo šupky a popučíme ho. Pridajte do hrnca, všetko ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Poriadne do hladka vymiešame..

Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
594 videní