- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- omáčka
- Klasická paradajková omáčka (ako základ na pizzu)
Klasická paradajková omáčka (ako základ na pizzu)
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 4 paradajky
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice paradajkového pretlaku
- 3 lyžice olivového oleja
- lyžička sušeného oregána
- trochu chilli
- mleté čierne korenie a soľ podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu nakrájajte čo najjemnejšie - potom bude omáčka jemnejšia. Cesnak pretlačte alebo nasekajte na drobno.. Paradajky nakrájajte akýmkoľvek vhodným spôsobom. Môžete ich rozmixovať v mixéri, zmlieť na mäsovom mlynčeku alebo, ako som to urobil ja, nastrúhať. Aby ste to urobili, nakrájajte paradajku na 4 časti, odstráňte tvrdé miesto, kde je pripevnená stonka. Štvrtiny paradajok nastrúhame na hrubom strúhadle bez šupky. Z paradajok odstráňte šupku pri každom zo spôsobov.
2. Krok
Na panvici rozohrejeme rastlinný olej, ja používam olivový. Vhoďte nasekanú cibuľu a cesnak. Smažte ich za stáleho miešania na miernom ohni, do sklovita. Do panvice pridajte paradajkový pretlak, pripravené paradajky, suché korenie (oregano, čili). Soľ a korenie. Dobre premiešajte. Na miernom ohni priveďte omáčku do varu. Odkryté dusíme do zhustnutia asi 20 minút. Presný čas bude závisieť od šťavnatosti vašich paradajok. Zamerajte sa na požadovanú hustotu omáčky.. Majte na pamäti, že omáčka chladnutím trochu zhustne.
3. Krok
Omáčku nalejte do čistej suchej nádoby. Uchovávajte v chladničke maximálne 5 dní alebo v mrazničke až 3 mesiace. Pre väčšiu jemnosť môžete omáčku rozmixovať.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3600 videní