- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Vyprážaná kuracia pečeň s cibuľkovými zemiakmi
Vyprážaná kuracia pečeň s cibuľkovými zemiakmi
- Kusov: 10
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 500 g kuracej pečene
- 2 dcl mlieka
- vetvička rozmarínu
- vetvička tymiánu
- 5 lyžíc hladkej múky
- 2 vajcia
- 5 lyžíc strúhanky
- olej
- Cibuľové zemiaky:
- 600 g zemiakov
- 2 veľké cibule
- 4 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Pečeň sa očistí od ciev, umyje sa a utrie sa papierovou utierkou. Hodinu marinujte v mlieku s čerstvými bylinkami a potom pečeň osušte papierovou utierkou. Pečeň nesoľte!
2. Krok
Do misiek si vopred pripravíme 1 -múku,2 - rozšľahané vajcia a 3 - strúhanku. Pečeň v každej z nich po sebe obaľte. Obaľované kúsky pečene dáme na tácku vedľa seba, nie na seba!
3. Krok
Do veľkého a hlbokého hrnca, alebo do hlbokej panvice nalejte olej a zohrejte ho, potom doňho vhoďte pečienky a po dvoch až troch minútach vyprážania - záleží od veľkosti pečienok ich otočte na druhú stranu, znížte teplotu a smažte ďalšie 2-3 minúty, aby sa prepieklo. Pred konzumáciou nechajte 5-10 minút odpočívať na tanieri.
4. Krok
Očistené zemiaky nakrájané na kocky uvaríme v osolenej vode. Vo veľkej panvici na oleji dlho dusíme na kocky nakrájanú cibuľu, pred koncom pridáme soľ a korenie podľa chuti. Nakoniec pridáme precedené uvarené zemiaky, spolu osmažíme za stáleho miešania. Vyprážanú pečeň podávame s cibuľkovými zemiakmi, pridajte nakladanú uhorku alebo akýkoľvek šalát.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1205 videní