- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Tekvicová focaccia so syrom pecorino
Tekvicová focaccia so syrom pecorino
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 300 g hladkej múky
- 300 g hladkej chlebovej múky
- 280 g tekvicového pyré
- 240 g vlažnej vody
- 125 g extra panenského oleja
- 10 g soli
- 50 g syra pecorino
- 7 g sušeného droždia
Postup prípravy
1. Krok
Všetky ingrediencie nasypte do misy kuchynského robota. Zvoľte nadstavec hák a nechajte vypracovávať cesto 10 minút. Cesto bude skôr lepivé, toho sa nezľaknite. Poprášte ho trochou múky, misu zakryte utierkou a nechajte hodinu kysnúť. Formu na koláč s rozmermi 24 × 34 cm (ideálne keramickú) vymažte olivovým olejom a preložte do nej cesto.
2. Krok
Nechajte opäť kysnúť 30 minút. Rúru predhrejte na 200 °C. Naspodok rúry dajte misku s vodou, aby sa vytvorila para. Po 30 minútach kysnutia namočte prsty do olivovového oleja a bruškami prstov v ceste vytvorte jamky. Teraz dajte piecť do rúry na 20 minút. Po upečení nechajte vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
450 videní