- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Mramorované tekvicové brownies
Mramorované tekvicové brownies
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 400 g tekvice Hokkaido
- 100 g tmavej čokolády
- 225 g masla
- 2 lyžičky perníkového korenia
- 2 lyžičky kakaa
- 120 g práškového cukru
- 5 vajec
- 160 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Postup prípravy
1. Krok
Tekvicu prekrojíme na polovicu, zbavíme jadierok, potom nakrájame na 8 kúskov a dáme piecť do 200 °C rúry na cc pol hodiny. Vnútro upečenej tekvice vyškrabeme a odložíme bokom (budeme potrebovať asi 150 g).
2. Krok
V hrnci nad parou rozpustíme tmavú čokoládu, väčšinu masla (cca 200g), lyžičku perníkového korenia , kakaový prášok, cukor a štipku soli. Keď je zmes jednotná, odstavte ju a nechajte vychladnúť.
3. Krok
Vajcia rozšľaháme vidličkou, potom pridáme múku a prášok do pečiva. Dochutíme štipkou soli a miešame, kým nebude zmes úplne bez hrudiek. Asi štvrtinu z cesta pridáme k vyškrabanej tekvici, do zvyšku cesta v niekoľkých dávkach primiešame maslovo-čokoládovú zmes.
4. Krok
Čokoládové cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a stierkou uhladíme. Do tekvice s cestom pridáme zvyšné maslo (roztopené), lyžicu perníkového korenia a štipku soli. Všetko rozšľahajte tyčovým mixérom a potom lyžicou naneste na čokoládové cesto. Opatrne špajdlou vytvorte mramorový vzor. Koláč pečieme v rúre pri teplote 180°C 25-30 minút. Nechajte niekoľko minút vychladnúť a potom podávajte.
Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
600 videní