- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 500 g kyslej kapusty
- 150 g ryže guľatej Mánya
- 200 g kyslej smotany
- olej
- 2 cibule
- mletá rasca
- soľ
- mleté čierne korenie
- 180 ml smotany na šľahanie
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 klobása
Postup prípravy
1. Krok
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno. Opečieme ich na oleji a pridáme mleté mäso. Opečieme a dochutíme soľou, korením, paprikou a rascou. Podusíme na miernej teplote približne 20 minút, v prípade potreby podlejeme trochou vody.
2. Krok
ryžu guľatu Mánya uvaríme v osolenej vode. Podusené mäso preložíme do misky a v tej istej panvici osmažíme jednu cibuľu. Keď zmäkne, pridáme kyslú kapustu a pár minút podusíme. Dochutíme soľou a korením. Klobásu nakrájame na kolieska a kyslú aj sladkú smotanu zmiešame v miske.
3. Krok
Do zapekacej misky striedavo navrstvíme kapustu, ryžu guľatu Mánya, mäso, klobásku a smotanu. Na vrch použijeme zvyšnú kapustu a polejeme zvyšnou smotanou. Posypeme čiernym korením a pečieme pri 180 °C približne 30 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1115 videní